Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Зарплати в конвертах в Україні: озвучено шокуючу статистику

За останні 4 місяці 2018 року було легалізовано 500 тисяч працівників.

Волинь-нова

Зарплати в конвертах в Україні: озвучено шокуючу статистику

В Україні склалася критична ситуація із зарплатами в конвертах, на кожному другому підприємстві є офіційно безробітні співробітники

Про це розповів в ефірі ObozTV в.о. заступника голови Державної фіскальної служби Євген Бамбізов, посилаючись на результати перевірок бізнесу.

«Є яскрава статистика з нашого боку. Кожна друга перевірка з питань офіційного працевлаштування закінчується з результатом. На кожному другому підприємстві – це 50% або більше – ми виявляємо неофіційних співробітників», – заявив Бамбізов. Представник ДФС розповів, як в Україні борються з зарплатами в конвертах.

Восени 2018 року видано розпорядження Кабміну України щодо заходів на ринку праці.

«Восени 2018 року видано розпорядження Кабміну України щодо заходів на ринку праці. За три осінні місяці і за грудень ми маємо 500 тис. працевлаштованих осіб. А всього в 2018 році було працевлаштовано близько 600 тис. людей. За останні три місяці було працевлаштовано 82% від кількості працевлаштованих протягом року», – повідомив він.

Як зазначив чиновник, коли Кабмін почав вживати заходів, бізнесмени активно почали детінізувати ринок праці і офіційно працевлаштовувати своїх працівників. У 2019 цю роботу планують продовжити. «Надалі повинна бути інформаційна робота з нашого боку і з боку інших державних органів для того, щоб донести до розуміння наших роботодавців і працівників необхідність офіційного працевлаштування і соціальної відповідальності», – заявив Бамбізов.

За словами представника ДФС, «офіційно працевлаштований працівник навіть на мінімальну зарплату – вже хоч якась соціальна гарантія для нього і податки для державного та місцевого бюджету».

Telegram Channel