Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Парафіяни села Положево заявили про перехід до Православної церкви України

Дебати на зборах були досить гострими, священники намагалися переконати людей залишитися у підпорядкуванні Московського патріархату, проте громада наполягла на своєму.

shaadm.gov.ua

Парафіяни села Положево заявили про перехід до Православної церкви України

Парафіяни храму святого великомученика Димитрія Солунського села Положево УПЦ МП оголосили про перехід до ПЦУ

У Шацькому районі громада прийняла рішення про приєднання до Православної церкви України, інформує Шацька РДА.

Парафіяни храму святого великомученика Димитрія Солунського села Положево УПЦ МП після богослужіння, освячення води та проповіді священника, що відбулося 18 січня 2019 року, оголосили про перехід до ПЦУ.

Настоятель монастиря ініціював у храмі голосування, і парафіяни майже одноголосно проголосували за перехід до Православної церкви України. 

Оскільки церква у селі була збудована за кошти монастиря і громади на збори, які ініціювала церковна громада, приїхали архімандрит Арсеній, настоятель Світязького Петро-Павлівського чоловічого монастиря та монахи, виконуючий обов’язки старости Самійличівського старостинського округу Олександр Кусько.

Дебати на зборах були досить гострими, священники намагалися переконати людей залишитися у підпорядкуванні Московського патріархату, проте громада наполягла на своєму. Наприкінці настоятель монастиря ініціював у храмі голосування, і парафіяни майже одноголосно проголосували за перехід до Православної церкви України.

Довідково: На Волині про перехід до Православної церкви України заявили 8 парафій Української православної церкви Московського патріархату.

Telegram Channel