Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Махінатор продавав чужі автомобілі онлайн

Чоловік пропонував придбати автомобіль за явно заниженою ціною.

УНН

Махінатор продавав чужі автомобілі онлайн

Житель Житомирської області розробив схему незаконного заволодіння автомобілями: він через Інтернет продавав чужі авто без документів, але за зниженими цінами.

Про це повідомляє УНН з посиланням на відділ комунікації ГУНП у Житомирській області.

"На початку січня до поліції звернулись двоє житомирян із заявами про викрадення їх авто з неохоронюваних стоянок у дворах багатоповерхівок. У першому випадку йшлося про автомобіль "Славута", у другому – про Skoda Super B. Події відбулися у різні дні, але в одному районі міста і в приблизно один і той денний час", - йдеться в повідомленні.

Також після свідчень заявників з'ясувалися схожі обставини двох інцидентів.

Пояснював просто – втратив документи та ключі, а тому потенційним покупцям пропонував приїздити відразу з евакуатором.

"Наприклад, автомобілями уже тривалий час майже не користувались. Також ми встановили, що транспортні засоби вивозили з місць стоянок евакуаторами", - зазначив начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока.

У результаті проведених заходів правоохоронці вийшли на 24-річного жителя селища Черняхова, який продавав через відомі онлайн-ресурси автомобілі без документів та ключів.

"Чоловік пропонував придбати автомобіль за явно заниженою ціною. Пояснював це просто – втратив на нього документи та ключі, а тому потенційним покупцям пропонував приїздити відразу з евакуатором. Нині ми зібрали докази причетності підозрюваного до незаконного заволодіння двома автомобілями, але перевірка його "діяльності" триває", - прокоментував Сорока.

Один із проданих таким чином автомобілів поліцейські знайшли та вилучили у селі Вінницької області.

Досудове розслідування проводиться за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 289 КК України – незаконне заволодіння транспортним засобом. Чоловікові може загрожувати покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі терміном до 5 років.

Telegram Channel