Як у нас фальсифікують ковбасу
Смачний на перший погляд продукт часто робиться з «не найкращих» інгредієнтів
Виробники варених ковбас і сосисок замінюють м’ясо в їх складі соєю та іншими компонентами, які не впливають на смак виробів. Про це повідомив голова Правління «Науково-дослідного Центру Незалежних Споживчих Експертиз ТЕСТ» Валентин Безрукий, повідомляє «Високий замок» із посиланням на УНН.
«Щоб здешевити продукт, виробник (варених ковбас і сосисок – ред.) штучно збільшує м’ясну масу за рахунок нашпигування тією ж соєю», – зазначив експерт.
«Щоб здешевити продукт, виробник штучно збільшує м’ясну масу за рахунок нашпигування тією ж соєю».
За його словами, технологія виробництва вареної ковбаси і сосисок дозволяє зробити досить смачний продукт з «не найкращих» інгредієнтів.
При цьому він пояснив, що чим складнішим є продукт і чим більше в його складі компонентів, тим легше його фальсифікувати. Наприклад, більш висококласне м’ясо замінити більш низкокласним або взагалі – м’ясом іншої тварини. Крім того, більш доцільно для виробника фальсифікувати ті продукти, у яких компоненти дорожчі, проте користуються щоденним попитом.
При цьому він уточнив, що сирокопчену, в’ялену і копчену ковбаси важче підроблювати, особливо в дорогому сегменті.