Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Локачах вчергове потруїли собак

Мертві собаки на вулицях – моторошне видовище.

Світлана Зінчук-Артисюк

У Локачах вчергове потруїли собак

Смертельної отрути скуштували не лише безпритульні пси, а й домашні улюбленці місцевих жителів

Тема безпритульних собак у Локачах, як і в багатьох інших невеличких райцентрах, є надзвичайно проблематичною. Псів, яких звозять чи не з усіх куточків району, розвелося вже стільки, що часто ні пройти, не проїхати. Особливо на центральній площі селища: величезні собаки часто атакують автівки та людей. А біля місцевої школи з псами учні навіть подружилися і часто їх підкормлюють.

Місцева мешканка Світлана Зінчук-Артисюк неодноразово порушувала питання необхідності стерилізації собак. Звичайно, для цього потрібні значні кошти, що для місцевого бюджету це є затратним.

Псів, яких звозять чи не з усіх куточків району, розвелося вже стільки, що часто ні пройти, не проїхати. Особливо на центральній площі селища: величезні собаки часто атакують автівки та людей. 

А от 20 січня пані Світлана вчергове побачила на вулицях селища трупи собак: травили беззахисних тварин у райцентрі неодноразово. Хто причетний до цього – встановити не вдалось.

На цим нині працюють працівники місцевого відділення поліції. Подія набула широкого розголосу, то ж хочеться сподіватись, що винних таки відшукають. Але ще б самі люди розуміли, що мають відповідати за тих, кого приручають. А то що не п’ятниця (а саме у цей день у Локачах базарний день»), то кілька нових собачок та котів з’являється на вуличках.

 

 

 

Ірина РОМАНЮК

Telegram Channel