Курси НБУ $ 41.45 € 46.11
У Рівненський зоопарк передадуть рись, яку невідомі тривалий час тримали вдома

За незаконне утримання мисливських та червонокнижних тварин українським законодавством передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Pixabay

У Рівненський зоопарк передадуть рись, яку невідомі тривалий час тримали вдома

Поранену тварину виявили у Житомирській області

Про це повідомляє прес-служба Державної екологічної інспекції України, передає «Еспресо».

До Державної екологічної інспекції Поліського округу звернулись громадяни, які повідомили, що на території обласного медичного центру вертебрології і реабілітації бачили поранену рись.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища спільно з працівниками Центру захисту тварин Житомира виїхали на територію вищезазначеного центру, де і було виявлено знесилену рись.

Ветеринари дійшли до висновку, що тварина довгий час утримувалась в домашніх умовах, мала малорухливий спосіб життя, тому пристосуватись до існування в природних умовах їй буде важко.

При візуальному огляді тварини встановлено пошкодження правої передньої кінцівки та прийнято рішення про огляд тварини лікарем – ветеринаром. Рись доставили до спеціалістів ветеринарного факультету Житомирського агроекологічного університету. Вони дійшли до висновку, що тварина довгий час утримувалась в домашніх умовах, мала малорухливий спосіб життя, тому пристосуватись до існування в природних умовах їй буде важко.

Керівництвом Державної екологічної інспекції вирішено питання щодо розміщення тварини в Рівненському зоопарку.

Telegram Channel