Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Завдяки шкільному лісництву юні камінь-каширці знали, куди підуть вчитися

Шкільні лісництва на Волині добре розвинені.

lisvolyn.gov.ua

Завдяки шкільному лісництву юні камінь-каширці знали, куди підуть вчитися

На Волині діє шість десятків шкільних лісництв

Майже за шість років роботи діти Добренського шкільного лісництва, що функціонує при державному підприємстві «Камінь-Каширське лісове господарство», здобули чимало творчих перемог, зокрема – призові місця в екологічних конкурсах.

За сприяння колективу лісопідприємства, повідомляє прес-служба ДП «Камінь-Каширське ЛГ», навчальна програма в лісництві вдосконалюється і урізноманітнюється. Регулярно проводять відкриті уроки, екскурсії. Така діяльність зміцнює у дітей набуті знання, формує у них ширше бачення світу природи, зрештою – впливає на вибір професії в майбутньому.

Троє минулорічних випускників сільської школи, де функціонує лісництво, поступили на навчання в Національний університет біоресурсів і природокористування України. 

Керівник шкільного лісництва Ростислав Куява з приємністю зазначає, що троє минулорічних випускників сільської школи, де функціонує лісництво, поступили на навчання в Національний університет біоресурсів і природокористування України.

– Подібно як в лісовому господарстві є плюсові дерева, так само і ці випускники були кращими учнями школи – завершили навчання із золотими медалями, – зауважує Ростислав Куява. – І те, що вони обрали саме лісову галузь як свою майбутню професію – особисто для мене є найвищою нагородою за роки роботи в лісництві.

Олена ВОЛИНЕЦЬ

Telegram Channel