Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Фільм про Стуса вийде у прокат із назвою «Заборонений»

Актор Дмитро Ярошенко в ролі Василя Стуса

Фільм про Стуса вийде у прокат із назвою «Заборонений»

Стрічка про українського поета-дисидента Василя Стуса вийде на екрани під назвою «Заборонений»

Раніше фільм мав робочі назви «Птах душі» та «Стус», пише Громадське.

У Держкіно повідомили, що рішення про відмову від імені поета в назві ухвалили тому, що у фільмі йдеться не лише про біографію дисидента, але і про загальну тогочасну боротьбу проти радянського режиму.

Влітку навколо стрічки розгорнувся скандал — зі сценарію прибрали сцену за участю тодішнього адвоката Стуса Віктора Медведчука. Проте згодом автори пообіцяли її повернути.

Зйомки стрічки вже завершені, вона вийде у прокат восени 2019.

Син Василя Стуса — Дмитро — заявив, що відмовився співпрацювати з творцями фільму про батька, оскільки йому категорично не сподобався сценарій стрічки. Також Дмитро Стус заявив, що автори фільму порушили усі домовленості щодо стрічки.

Авторами сценарію є Артемій Кірсанов та Сергій Дзюба, продюсером став Артем Денисов. Головну роль Василя Стуса у фільмі зіграв Дмитро Ярошенко. Фільм отримав фінансову підтримку від держави — 19 мільйонів 264 тисячі 500 гривень при загальному бюджеті 38 мільйонів 529 тисяч гривень.

Зйомки стрічки вже завершені, вона вийде у прокат восени 2019.

Фільм розповідає про останні роки життя Василя Стуса та його намагання опублікувати свою останню збірку віршів, написану у в’язниці.

Telegram Channel