Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Сірих білок офіційно оголошено... «нелегальними мігрантами»!

А така миленька тваринка.

Вокруг Света.

Сірих білок офіційно оголошено... «нелегальними мігрантами»!

Тепер у Великій Британії їх заборонено лікувати. Можна лише знищувати

Уряд країни оголосив сірих білок (аборигенів Північної Америки) і оленів мунтжаків (завезених в Англію з Китаю) «нелегальними мігрантами», розповідає Вокруг Света. З 29 березня рятувати, лікувати і випускати в дику природу будь-яку особину цих видів заборонено законом.

Рятувальників і ветеринарів попередили, що вони зобов'язані приспати тварин, якщо ті потраплять їм в руки.

Сірі білки були завезені в Британію та Ірландію з Північної Америки. На новій батьківщині вони проявили себе агресивно і практично витіснили корінну руду білку. Вважається також, що саме сіра білка відповідальна за поширення білячого сифілісу.

 Вважається також, що саме сіра білка відповідальна за поширення білячого сифілісу.

«В Англії залишилося лише 15 000 рудих білок, - стверджує представник організації Defra. - Дуже важливо, щоб ми змогли захистити цей вимираючий вид. Агресивні некорінні види, в тому числі і сіра білка, кидають виклик виживанню рідкісних різновидів і порушують крихку рівновагу екосистеми. Вони обходяться нашій економіці в £ 1,7 мільярда на рік».

Мунтжаків звинувачують у знищенні рослинності, яка підтримує місцеві види метеликів і птахів.

Близько 37 тисяч британців вже виступили проти цього закону.

«Хоча ми законослухняні громадяни, - каже Наталія Дорен, представник рятувальної групи Urban Squirrels, - ми повинні попередити, що багато британців вдадуться до громадянської непокори, і закон не матиме дійсної сили». Популяцію сірих білок можна контролювати за допомогою протизаплідних засобів, вважає еколог.

Telegram Channel