Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Підгайцівській ОТГ відкрили інклюзивно-ресурсний центр

У відкритті центру взяв участь голова Волинської ОДА Олександр Савченко.

facebook.com/SavchenkoOleksandr

У Підгайцівській ОТГ відкрили інклюзивно-ресурсний центр

Волинь продовжує роботу в напрямку розвитку інклюзивної освіти

На Волині діє 19 інклюзивно-ресурсний центрів, з них 8 – в об`єднаних територіальних громадах, повідомляє голова Волинської ОДА Олександр Савченко на своїй сторінці у Фейсбук. Перший в цьому році ІРЦ відкрили у Підгайцівській ОТГ учора.

Інклюзивно-ресурсний центр оснащений сучасним реабілітаційним обладнанням, засобами корекції, меблями й комп’ютерною технікою. На проведення капітального ремонту приміщення з місцевого бюджету виділено кошти в сумі 1,3 млн грн, а обладнання для кабінетів інклюзивно-ресурсного центру закуплено за рахунок державної цільової субвенції в розмірі 185,6 тис грн.

На проведення капітального ремонту приміщення з місцевого бюджету виділено кошти в сумі 1,3 млн грн, а обладнання для кабінетів інклюзивно-ресурсного центру закуплено за рахунок державної цільової субвенції в розмірі 185,6 тис грн.  

Наразі у закладі працює шестеро фахівців. Загалом, інклюзивним навчанням у закладах загальної середньої освіти Луцького району та прилеглих ОТГ охоплено 36 дітей з особливими освітніми потребами. Директора центру – Юрій Туровський. За його словами, розташування закладу саме у Підгайцівській ОТГ є вдалим інфраструктурним рішенням, бо туди легко доїхати. Окрім того, він зауважив, що всі роботи з облаштування були виконані якісно.

Інклюзивно-ресурсний центр розміщений в приміщенні навчально-виховного комплексу за адресою: Луцький район, село Підгайці, вулиця Шкільна, 24 (подвір`я школи).

 

Telegram Channel