Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волинські чиновники... стали на ролики

Перейняли естафету добра

Волинська ОДА

Волинські чиновники... стали на ролики

Відділ інформаційної політики обласної державної адміністрації долучився до започаткованого очільником області Олександром Савченком флешмобу #Спілкуйся_нарівні. Тож, вечір четверга, 24 січня 2019 року, надзвичайні діти разом із працівниками та начальником структурного підрозділу Каріною Мариневич вчилися кататися на роликах. Найкращим місцем для такої хорошої справи обрали роллердром «Generator City», що у торгово-розважальному центрі «Порт City»

Усі діти – школярі молодшої ланки. Четверо з них навчаються у комунальному закладі «Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 15», ще двоє – члени громадської організації «Янголята».

Однак, вже не вперше трапляється так, що хтось долучається до флешмобу у певній локації випадково. Так, до прикладу, трапилося, коли голова облдержадміністрації випікав піцу з дітьми з Волинської обласної громадської організації батьків дітей із Синдромом Дауна. Тоді надзвичайний хлопчик, який завітав разом із татом посмакувати піцою до «Фелічіти», також зміг спробувати себе в ролі піцейоли. Вчора ж – іще одна дитина дошкільного віку стала сьомим учасником, котрий отримав нагоду вперше стати на ролики.

До слова, дехто з батьків зізнався, що вже давно мріяли про те, щоб їхні діти потрапили на ролердром та змогли покататися. Однак, боялися це зробити з різних причин. Навіть у день проведення флешмобу не були впевнені у тому, чи варто брати у ньому участь, чи ні. Проте після такої акції добра не тільки не шкодували, а надзвичайно тішилися, що наважилися перемогти свої страхи.

– Ми сьогодні вже шостими продовжуємо флешмоб #Спілкуйся_нарівні, – розповіла про захід Каріна Мариневич. – Нам цю естафету передала Світлана Євтихіївна Мишковець (заступник голови облдержадміністрації – прим.), коли вони нещодавно з надзвичайними дітками малювали шедеври на полотні.

Вчора ж – іще одна дитина дошкільного віку стала сьомим учасником, котрий отримав нагоду вперше стати на ролики.

Як з’ясувалося, начальник відділу інформаційної політики заздалегідь готувалася до участі у флешмобі. Аби мати можливість допомогти дітям кататися на роликах, вона відвідала ролердром напередодні та спробувала свої сили.

– Діти дуже вправно тримаються. Радію з того, що їм подобається, – зауважила посадовець. – Хочеться, щоб люди зрозуміли, в тому числі й усі присутні в цьому торговому центрі, що такі речі потрібно робити не лише тим, хто це започаткував, а кожному.

Гарним прикладом вияву власної ініціативи начальник відділу інформаційної політики назвала Камінь-Каширську райдержадміністрацію, працівники якої перед Різдвом спільно з дітьми з інвалідністю випікали та розмальовували печиво.

Тож, аби акція добра не припинялася, а поширювалася далі, Каріна Мариневич передала естафету усім журналістам.

 

 

Джерело: Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.
Telegram Channel