Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
У Здолбунові підліткам розповіли, як не потрапити в пастку на заробітках

Торгівля людьми може стосуватися кожного, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу.

zdolbun.gov.ua

У Здолбунові підліткам розповіли, як не потрапити в пастку на заробітках

Тренінг «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми» для учнів ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» провели в Здолбунівській районній філії Рівненського обласного центру зайнятості

«Щоразу більше наших земляків вирушають за кордон у пошуках тимчасового або постійного місця роботи. Вибір робочого місця – особиста справа кожного, але знати про юридичні та організаційні тонкощі, перш ніж вирушити на роботу за кордон, все-таке не завадить», – розпочала тренінг начальник відділу активної підтримки безробітних Надія Білоус.

Жваве обговорення розгорнулося при розкритті питання про методи та підходи злочинних угруповань, способи вербування та групи ризику.

Не завжди заробітки мають позитивний результат, чимало громадян потрапляють в оману шахраїв, і їх можна віднести до осіб, які постраждали від торгівлі людьми, від найпоширенішого на цей час виду експлуатації – трудової. Учасники виконали вхідну вправу «МІФ чи ФАКТ», а після обговорень їм продемонстрували статистичні дані досліджень Міжнародної організації з міграції (МОМ) про постраждалих осіб та тенденції 2018 року.

Активно працювали хлопці у групах під час виконання завдання «причини виїзду за кордон та наслідки для осіб, постраждалих від торгівлі людьми». Жваве обговорення розгорнулося при розкритті питання про методи та підходи злочинних угруповань, способи вербування та групи ризику. На завершення заходу учасників поінформували про основні правила безпечної міграції та працевлаштування, та роздали інформаційні буклети «Небезпеку видно не одразу».

Метою таких зустрічей є застереження населення, а особливо молоді, від небезпеки потрапити у ситуації, пов’язані з торгівлею людьми. 

Telegram Channel