
Наші виробники вже вміло конкурують з польськими.
Поляки скаржаться на засилля української курятини
Імпорт в ЄС курячого м’яса з кісткою, яке ввозять без мита, протягом перших десяти місяців минулого року перевищив 45 тис тонн, а весь імпорт з України в Євросоюз за цей час – 105 тис тонн
Польська “Rzeczpospolita” звертає увагу, що виробники з України створили спеціальну категорію курячого м’яса – грудинку з невеликим фрагментом кістки крила, яка оподатковується за нульовою ставкою, пише Агроньюз з посиланням на glavnoe.ua.
Торгівля, полегшена прогалиною в законодавстві, поволі витісняє частину імпорту, врегульовану контингентом.
Україна продає курятину насамперед у Нідерланди, Польщу і Словаччину, тобто на ринки, важливі для польських виробників.
Європейська комісія вирішує цю проблему дуже повільно – з квітня минулого року нічого не змінилося. Україна продає курятину насамперед у Нідерланди, Польщу і Словаччину, тобто на ринки, важливі для польських виробників.
Експерти сподіваються розширення продажів також в інші країни ЄС, а отже, суперництва з польськими компаніями.
