Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
У Чорному морі є близько 50 бойових кораблів РФ

Ці сили базуються як в окупованому Криму на території Кримської військово-морської бази в місті Севастополь, так і на Новоросійській військово-морській базі

УНН

У Чорному морі є близько 50 бойових кораблів РФ

У Чорному морі перебуває близько 50 бойових кораблів, у тому числі 4 підводні човни Чорноморського флоту Російської Федерації

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України у відповідь на інформаційний запит УНН.

"Серед них - 17 ракетних кораблів, в тому числі 6 носіїв крилатих ракет морського базування "Калібр". Крім того, в складі підрозділів Берегової охорони прикордонних управлінь Прикордонної служби ФСБ РФ перебуває до 90 прикордонних сторожових кораблів (катерів)", - розповіли в Міноборони.

Ці сили базуються як в окупованому Криму на території Кримської військово-морської бази в місті Севастополь, так і на Новоросійській військово-морській базі.

За інформацією військової розвідки, ці сили базуються як в окупованому Криму на території Кримської військово-морської бази в місті Севастополь, так і на Новоросійській військово-морській базі - місто Новоросійськ, Краснодарський край РФ.

Агентство відзначає, що ОКР "Калібр" - російські крилаті ракети, тактико-технічних характеристик яких у відкритому доступі немає.

Нагадаємо, 19 січня есмінець США увійшов у Чорне море. Військові РФ заявили, що за діями есмінця веде спостереження сторожовий корабель "Допитливий".

Також генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний альянс і Грузія стурбовані нарощуванням Росією військового потенціалу в регіоні Чорного моря.

Telegram Channel