Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Савченко висунули в президенти

Делегати тримали у руках фрукти гранати та скандували "Свободу Надії Савченко"

Українська правда

Савченко висунули в президенти

Партія "Громадсько-політична платформа Надії Савченко" висунула Надію Савченко кандидаткою у президенти

Про це повідомляє громадянська мережа "ОПОРА". Зазначається, що рішення було прийнято одноголосно. "Делегати тримали у руках фрукти гранати та скандували "Свободу Надії Савченко, свободу українським політв‘язням"", - йдеться в повідомленні.

В "ОПОРІ" додали, що у програмі кандидатки – зміна політичної системи конституційним шляхом. Як зазначається на сторінці Савченко в Facebook, у з'їзді партії взяли участь понад сто чоловік – представники з усіх областей України, пише Українська правда.

Повідомляється також, що на з’їзді Віра Савченко зачитала лист від Надії. Центральна виборча комісія зареєструвала вже 20 кандидатів у президенти України. Вибори президента відбудуться 31 березня.

"Делегати тримали у руках фрукти гранати та скандували "Свободу Надії Савченко, свободу українським політв‘язням".

25 січня в СБУ заявили, що нардеп Надія Савченко, яка перебуває під вартою у СІЗО, не зверталась до СБУ з проханням допустити в ізолятор нотаріуса, який мав оформити документи для її реєстрації як кандидата у президенти.

15 січня народний депутат Надія Савченко заявила, що представники Служби безпеки не допускають до неї у СІЗО нотаріуса, що не дає їй можливості оформити документи для реєстрації кандидатом у президенти.

Надію Савченко затримали 22 березня 2018 року у Верховній Ради після того, як парламент зняв із неї недоторканність.  

Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами.

Сама нардеп відкидає звинувачення і стверджує, що вела розмови про організацію терактів, аби ввести в оману владу – і осміяти її.

З моменту затримання вона перебуває у СІЗО.

Telegram Channel