Як хліб із сиром став цінністю - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 28.16 € 34.25
Як хліб із сиром став цінністю

Смачно і дуже гарно!

Вокруг Света.

Як хліб із сиром став цінністю

Національне агентство охорони культурної спадщини Грузії присвоїло хачапурі «статус нематеріальної пам'ятки культурної спадщини країни»

Як розповідає Вокруг Света, у відомстві зазначили, що хачапурі – один з найважливіших компонентів грузинської кухні, візитівка кулінарної культури країни, частина раціону і традицій.

У 2011 році влада Грузії запатентували хачапурі, чачу і сулугуні. 

На початку січня хачапурі очолив рейтинг 100 кращих страв за версією кулінарного сайту Taste Atlas (інтерактивна карта з найвідомішими національними стравами).

 У 2011 році влада Грузії запатентували хачапурі, чачу і сулугуні. Найвідомішими видами хачапурі вважаються имеретинский, мегрельський і ачарулі-хачапурі (по-аджарський).