Цікавинки
Як хліб із сиром став цінністю
Національне агентство охорони культурної спадщини Грузії присвоїло хачапурі «статус нематеріальної пам'ятки культурної спадщини країни»
Як розповідає Вокруг Света, у відомстві зазначили, що хачапурі – один з найважливіших компонентів грузинської кухні, візитівка кулінарної культури країни, частина раціону і традицій.
У 2011 році влада Грузії запатентували хачапурі, чачу і сулугуні.
На початку січня хачапурі очолив рейтинг 100 кращих страв за версією кулінарного сайту Taste Atlas (інтерактивна карта з найвідомішими національними стравами).
У 2011 році влада Грузії запатентували хачапурі, чачу і сулугуні. Найвідомішими видами хачапурі вважаються имеретинский, мегрельський і ачарулі-хачапурі (по-аджарський).