Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Володимирі-Волинському відкрили дошку пам’яті дивізії, яка захищала УНР

Меморіальну дошку встановили на будинку Володимир-Волинського об’єднаного районного військкомату, що на вулиці Січових Стрільців.

Фото із сторінки Ігоря Гузя у Фейсбуці.

Волинь-нова

У Володимирі-Волинському відкрили дошку пам’яті дивізії, яка захищала УНР

Меморіальну дошку пам’яті Першої стрілецько-козацької (сірожупанної) дивізії, яка у 1918-1920 роках брала участь у захисті Української Народної Республіки, відкрили у Володимирі-Волинському

 

 Її встановили на будинку Володимир-Волинського об’єднаного районного військкомату, що на вулиці Січових Стрільців. А ще сто років тому у цьому приміщенні базувався організаційний осередок формування, інформує нардеп Ігор Гузь на своїй сторінці у Фейсбук.

Захід відбувся за ініціативи народного депутата Ігоря Гузя та фінансової підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у сумі 10 тисяч гривень.

Її встановили на будинку Володимир-Волинського об’єднаного районного військкомату, що на вулиці Січових Стрільців

«Ми живемо в карколомний час змін - утвердження Української державності. За останні 4 роки ми провели декомунізацію, прибрали більшовицькі пазурі, які ще тримали нас в пам'ятниках, вулицях, в постаментах. Натомість, маємо пропонувати інше – повертати пам'ять про українців! Ця дошка символічна на приміщенні, де розташовувався штаб сірожупанників», - сказав парламентар.

 

 Під час освячення та урочистого відкриття меморіальної дошки були присутні представник фонду Анна Медведєва, священнослужителі, наукові співробітники, бійці 14 бригади, школярі та місцеві жителі.

Telegram Channel