Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Єпископ Володимир-Волинський і Турійський закликав волинян обійнятися і об’єднатися

Закликаю Вас, до об’єднання навколо Єдиної канонічної Православної Церкви України!

Володимир-Волинська єпархія УПЦ КП

Єпископ Володимир-Волинський і Турійський закликав волинян обійнятися і об’єднатися

Преосвященний Матфей звернувся до до духовенства і вірних Української Православної Церкви Московського Патріархату вірян УПЦ (МП) із закликом не противитись Волі Божій

У зверненні йдеться:

Об‘єднавчий Собор ,який відбувся 15- го грудня 2018 року, у святій Софії м. Київ, став історичним моментом і тим монолітним фундаментом для утворення Єдиної канонічної церкви в Україні. 

Бог зглянувся на нашу потребу, вислухав наші молитви і дарував нам рідну Православну Церкву України. 
Історична справедливість відродилась.

Багато чого можна сьогодні стверджувати, не погоджуватись але є беззаперечний факт-церква в Україні утворилась.Свідченням цього є Томос,вручений Його Всесвятістю Вселенським Патріархом Варфоломієм і підписаний усіма без винятку членами Священного Синоду.

Ми стали 15- тою автокефальною церквою світового православ‘я і додані до Диптиху Вселенського Православ‘я.
Стверджувати, що ми ще досі не канонічні- це те саме, що говорити в день, що -це ніч.

Я, як архієрей Володимир-Волинської єпархії Православної Церкви України закликаю Вас, проявити мудрість не противитись Волі Божій, прийняти те, що процес обєднання нас православних є незворотнім, це питання тільки часу.
Ми готові подати руку і обійнятись.

В цей нелегкий час для нашої держави України, коли на Сході іде війна, гинуть наші діти від рук російського агресора питання церкви стало ключовим. Неприпустимим, навіть ганебним є те, що в Україні певна частина духовенства і мирян є вірними Московського патріархату, який сіє в людський розум теорію «Руського Міра»,через який діють кремлівські схеми для захоплення наших земель. Московський патріархат став єдиним кремлівським інструментом для роздору, для знищення нашої незалежності, для ворожнечі між нами.

Дорогі отці, брати і сестри, ми є діти Єдиного Бога, ми славим Єдиного Бога, усі ми з вами українці. Я,як архієрей Володимир-Волинської єпархії Православної Церкви України закликаю Вас, проявити мудрість не противитись Волі Божій, прийняти те, що процес обєднання нас православних є незворотнім, це питання тільки часу. Ми готові подати руку і обійнятись.

Що стосується духовенства то не потрібно боятись ні відлучень ,ні анафем закордонної московської церкви, ви нічого не порушуєте, ніяких канонічних правил ви підкоряєтесь Волі Божій, ви і надалі є священнослужителями церкви Христової, і будете служити Богу і свому українському народу. 

Мир запанує в Україні тоді коли ми об’єднаємось в одну Християнську сім‘ю. І тоді Бог нас усіх благословить. 

Закликаю Вас, до об’єднання навколо Єдиної канонічної Православної Церкви України!

Джерело: Володимир-Волинська єпархія УПЦ КП
Telegram Channel