Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Святослав Вакарчук розповів, кого з кандидатів на булаву підтримає (Відео)

«На кону значно більше – доля держави».

Фото zik.ua.

Святослав Вакарчук розповів, кого з кандидатів на булаву підтримає (Відео)

А нікого!

Соліст гурту «Океан Ельзи» співак Святослав Вакарчук заперечив будь-яку можливість навіть починати розмову про підтримку когось з кандидатів у президенти. Про це співак та громадський діяч розповів в ефірі ток-шоу «Гра у класику» з Сергієм Рахманіним на телеканалі ZIK, інформує «Українська правда».

Він підкреслив, що коли йдеться про велику мету, про справжні зміни, багато речей, що призводять до цих змін, цілком можливі.

«Але я виключаю сам факт того, що через якісь політичні «ласощі», через персональні амбіції чи дивіденди, я міг би навіть починати розмову про підтримку чи ні (когось з кандидатів у президенти – ред.). Це не питання власних інтересів, не питання, що буде з тобою, чи кому ти допоможеш. На кону значно більше – доля держави», – наголосив співак.

«Я не думаю, що вибори президента сьогодні в Україні можна розглядати окремо від виборів парламенту. Ти ж не можеш на шаховій дошці розставити окремо чорні квадрати, а окремо білі».

Крім того він застеріг журналістів, політиків та виборців від легких схем та простих рішень. Мовляв, вибори президента – це дуже серйозна та відповідальна справа.

«До речі, на мою думку, вибори парламенту потрібно розглядати в комплексі. Я не думаю, що вибори президента сьогодні в Україні можна розглядати окремо від виборів парламенту. Ти ж не можеш на шаховій дошці розставити окремо чорні квадрати, а окремо білі. Уявіть, що одні – це наслідок президентських виборів, а інші – парламентських», – зазначив Вакарчук.

З його слів, наслідки цих рішень взаємодіючі. Тому, пояснює громадський діяч, сьогодні важливо дати можливість виборцю зробити усвідомлений вибір, а потім його захистити.

«Я маю на увазі не тільки на виборчих дільницях та при перерахунку голосів, а захистити політично. Від цього теж багато залежить. Не тільки нові люди в політиці визначатимуть долю держави, але й можливість виборця впливати на політику, політиків та їх підзвітність людям», – пояснив співак.

 

Telegram Channel