Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Нерухоме майно принесло в бюджет на 59% більше доходів, ніж минулоріч

Податки визначають фінансову спроможність громади

www.zhitomir.info

Нерухоме майно принесло в бюджет на 59% більше доходів, ніж минулоріч

Громади Волині у 2018 році отримали 68,9 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це на 59 відсотків більше проти 2017 року

Ріст надходжень від оподаткування вартісної нерухомості свідчить про ефективне адміністрування цього платежу, - наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.  

«Фахівці ДФС максимально якісно опрацьовують інформацію щодо наявних об’єктів оподаткування, консультують як суб’єктів господарювання, так і громадян щодо особливостей сплати цього майнового податку. Нам приємно відзначити, що переважна більшість платників теж уважно слідкують за термінами сплати податку на нерухомість, дбаючи про фінансове забезпечення громади, на території якої знаходиться нерухоме майно», - зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Як підкреслила керівник волинських фіскалів, невеликі порівняно з загальними надходженнями суми податку на нерухомість, тим не менше вагоме додаткове джерело для фінансування соціально-економічних потреб громади.

«Тому органи місцевої влади, теж повинні створювати комфортні умови для діяльності легального і соціально відповідального  бізнесу, який не лише сплачує податки, а й створює нові робочі місця, будує об’єкти, що використовуються в господарській діяльності.  В підсумку, територія, на якій створені комфортні умови для бізнес-ініціатив, - більш успішна в розвитку та фінансово спроможна, зокрема завдяки сплаті податків», - підсумувала Світлана Савчук.

Джерело: Сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області
Telegram Channel