Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Камінь-каширців закликали пам’ятати про бій під Крутами

Вони воювали - щоб ми перемогли!

НУБіП України

Камінь-каширців закликали пам’ятати про бій під Крутами

Більше 100 років тому, 29 січня 1918 року, українці стримали наступ ворога на Київ, проявивши жертовність і героїзм заради незалежності України. Подвиг української молоді в бою під Крутами став великим уроком для сучасних поколінь

На цьому наголошує голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук у відповідному зверненні, яке він опублікував на своїй сторінці у «Фейсбуці».

«29 січня українці вшановують події 1918 року, котрі мають символічну назву – бій під Крутами. Саме тоді біля залізничної станції Крути, що розташована за 130 кілометрів від Києва, юні захисники – студенти та гімназисти – власною кров’ю вписали нову сторінку в історію українського визвольного руху. Вони провели героїчний оборонний бій проти російсько-більшовицької армії Михайла Муравйова», – йдеться у дописі керівника виконавчої гілки влади в районі.

За словами очільника виконавчої гілки влади району, подвиг українських юнаків під Крутами ознаменував початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її. Цей обов'язок продовжують виконувати нинішні захисники, котрі самовіддано боронять Батьківщину від ворога.

Також Валерій Дунайчук закликав повсякчас пам'ятати про жертовний подвиг оборонців рідної землі!

Олена ВОЛИНЕЦЬ

Telegram Channel