Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Любешівщині вшанували земляка-героя

23 жовтня 2016 року, під час виконання обов’язків обірвалося молоде життя.

Любешівська РДА.

На Любешівщині вшанували земляка-героя

Сьогодні, 29 січня, виповнилося б 26 років уродженцю села Судче Івану Хрупчику. Але він загинув, захищаючи незалежність і цілісність нашої держави

В особливий день в історії України, коли 1918 року студенти і гімназисти прийняли нерівний бій з більшовицькою навалою біля станції Крути, народився Іван Хрупчик. Молодий боєць —гідний слави своїх героїчних попередників.

Аби вшанувати пам’ять земляка, керівник апарату Любешівської райдержадміністрації Тамара Ковальчук, голова районної ради Петро Нагорний та секретар селищної ради Володимир Сергійчук відвідали могилу загиблого учасника АТО, поклали квіти і вклонилися від імені усіх жителів району. Про це повідомляє відділ внутрішньої політики, організаційної роботи та інформаційних технологій апарату райдержадміністрації.

 Іван був розвідником в 130-му окремому розвідувальному батальйоні.

Іван був розвідником в 130-му окремому розвідувальному батальйоні. Після трьох місяців «учебки» він повернувся у відпустку додому, звідки уже вирушив на схід. Там, на Донеччині, 23 жовтня 2016 року, під час виконання обов’язків його молоде життя обірвалося. Поховали воїна у його рідному селі.

12 жовтня 2017 року на фасаді приміщення Любешівського технічного коледжу Луцького національного технічного університету відкрили пам’ятну дошку Івану Хрупчику, а 30 січня 2018 року меморіальну дошку пам’яті загиблого випускника відкрили на фасаді загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. с. Судче.

Telegram Channel