Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волині пройшла смолоскипна хода

Під час мітингу-реквієму і смолоскипного маршу у Горохові.

Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

На Волині пройшла смолоскипна хода

Так у райцентрі горохів вшанували подвиг української молоді в бою під Крутами

29 січня в Україні вшановують пам’ять про хлопців, які загинули в бою під Крутами у 1918 році. З того жертовного дня, що увічнює звитягу українського духу і є символом боротьби юних за волю й суверенність України, минув 101 рік. 

У Горохові патріоти історії  вклонилися їм і новітнім героям, які  жертовно відвойовують територіальну цілісність країни на Донбасі: біля Символічного Хреста борцям за волю й незалежність України відбувся мітинг-реквієм. 

Біля Символічного Хреста борцям за волю й незалежність України у Горохові відбувся мітинг-реквієм. 

Зібрання розпочалося панахидою за загиблими героями. Заупокійне Богослужіння здійснили декан Горохівського деканату, настоятель Свято-Вознесенського храму міста Горохова отець Андрій Сидор і клірик цього храму отець Валерій Братунь. Незабутню річницю знаменував великий жовто-блакитний прапор, розгорнутий учнями НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня - гімназія» міста Горохова і ЗОШ І-ІІІ ступеня № 1 імені Івана Франка міста Горохова,  символічні  факельні вогні і щирі слова сучасників, мовлені  з вдячністю за прийдешній день у незалежній Україні. 

 
 

 Мітинг-реквієм, який вела голова Горохівського осередку ВО «Тризуб», поручник Олена Климчук, розпочався з молитви націоналіста, виголошеної учасником АТО Сергієм Андрєєвим. До кожного серця торкнулися щирістю міркування  про знакові події в розрізі століття голови райдержадміністрації Юлії Гринчук. Зробити в душі  щеплення любові і боротьби за рідну державу українців закликав  депутат районної ради Леонід Кравчук.  У віршованих виступах натхненними чулися юні учениці школи-гімназії  Юлія Лоза і Анна Присяжна, учень-франківець Владислав Магурчак.  Аж до Неба, з якого урочистості на свою честь споглядали борці за волю й незалежність України, від горохівчан линули «Слава Україні!» і «Героям слава!», «Слава нації!» і «Смерть ворогам!».

 

 Голова районної ради Тарас Щерблюк і голова райдержадміністрації Юлія Гринчук пам’ять про героїв засвідчили квітами, а славень борцям дзвінко заспівала Юлія Гомон. 

Під час мітингу-реквієму і смолоскипного маршу у Горохові.
Під час мітингу-реквієму і смолоскипного маршу у Горохові.

 Мітинг-реквієм продовжився смолоскипим маршем вулицями міста. Організатором пам’ятної події виступив Горохівський осередок ВО «Тризуб», співорганізатором – РПО ВО «Свобода».

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.

Telegram Channel