Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Луцьку за 13 мільйонів відремонтують міст

Серед іншого депутати передбачили 800 тисяч гривень для КП «Ласка» на реалізацію програми регулювання чисельності безпритульних тварин.

Фото: .lutskrada.gov.ua

Волинь-нова

У Луцьку за 13 мільйонів відремонтують міст

Сьогодні депутати зібралися на першу у цьому році сесію Луцької міської ради. У порядку денному більше 120-ти питань

Сформувавши порядок денний, перейшли до розгляду питання “Про внесення змін до рішення міської ради від 21. 12. 2018 №51/2 “Про бюджет міста Луцька на 2019 рік”. За словами заступника директора департаменту фінансів та бюджету Алли Саприки, проектом рішення пропонується спрямувати департаменту соціальної політики 2,305 млн грн на надання адресної допомоги на придбання лікарських засобів для пільгових категорій населення.

Також пропонується збільшити видатки для гімназії №21 на 22 тис. грн на придбання обладнання для басейну. Ще 50 тисяч гривень спрямувати на ремонт приміщень у ЗЗСО №10.
Департаменту сім'ї, молоді та спорту пропонується спрямувати 14,5 тис. грн на проведення змагань з пауерліфтингу. Департаменту ЖКГ збільшать видатки на придбання інформаційних стендів у сумі 50 тис грн.

1 млн 850 тис грн спрямують на санітарне прибирання міста, 1 млн 370 тис – на придбання трактора.

1 млн 850 тис грн спрямують на санітарне прибирання міста, 1 млн 370 тис – на придбання трактора. 200 тис. грн передбачать як фінансову підтримку КП «Луцькводоканал», 690 тисяч – для ДКП «Луцьктепло» на погашення боргу фірмі «Тепелен». Також розподілять 134,6 тис. грн депутатського фонду.

Також відповідно до рішень Боратинської, Заборольської та Підгайцівської сільрад, Луцьк отримає близько 2 млн грн на придбання та встановлення сміттєсортувальної лінії для полігону твердих побутових відходів у селі Брище. Ще 1,8 млн грн перерахує Жидичинська сільська рада у міський бюджет як субвенцію на надання вторинної медичної допомоги.
79,2 тисячі спрямують на придбання комп’ютерної техніки для працівників у рамках проекту «Нове життя Старого міста: ревіталізація пам'яток історико-культурної спадщини Луцька». За департаментом культури перерозподілять видатки на придбання комп’ютерної техніки між Луцькими музичними школами №1 та №3.

Для КП «Ласка» передбачено 800 тис. грн на реалізацію програми регулювання чисельності безпритульних тварин, ще 2,5 млн грн пропонується спрямувати для КП «Луцьксвітло» на реалізацію програми розвитку дорожнього господарства.

13 млн грн з коштів, які були передбачені на капітальний ремонт доріг, спрямують на завершення капітального ремонту мосту через Стир на вулиці Ковельській.

Окрім цього, 13 млн грн з коштів, які були передбачені на капітальний ремонт доріг, спрямують на завершення капітального ремонту мосту через Стир на вулиці Ковельській. За словами першого заступника міського голови Григорія Недопада, попередньо за роботи сплатили мільйон гривень, загальна вартість робіт становить 14 млн грн. Він відзначив, що ремонти доріг та прибудинкових територій, згідно із затвердженим на 2018-2019 роки переліком, будуть виконуватися і надалі.

Свої запитання та пропозиції озвучили депутати Павло Данильчук, Ігор Поліщук, Анна Мовяк. Зокрема, Ігор Поліщук запропонував виділити із резервного фонду бюджету кошти в сумі 10 тис.грн Федерації футболу міста Луцька задля організації поїздки ветеранської команди міста Луцька та товариський футбольний матч у місто Брест, а також передбачити кошти у сумі 70 тис.грн для підтримки діяльності ГО “Дитячо-юнацький спортивний клуб “Кордон”, у якій близько 200 дітей займаються кіокушинкай-карате.

Депутат Вікторія Побережна запропонувала наступний розподіл коштів із власного депутатського фонду: 11 тис.грн на придбання телевізора у ЗЗСО №20, 5 тис грн - на придбання шведської стінки у ЗДО №22.

Після обговорень депутати підтримали проект рішення із запропонованими змінами.

 Відділ інформаційної роботи міської ради.

Telegram Channel