Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Де місце для політичної реклами?

19 місцевих рад прийняли рішення щодо розміщення агітаційних матеріалів і політичної реклами у місцях, що суперечать нормам виборчого законодавства.

ОГО.

Де місце для політичної реклами?

Місцеві ради Рівненської області прийняли рішення щодо розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами під час президентської передвиборчої кампанії у місцях, що суперечать нормам Закону України «Про вибори Президента України»

Громадянська мережа «ОПОРА» надіслала інформаційні запити до сільських і селищних рад області та, отримавши відповіді, проаналізувала рішення рад щодо розміщення матеріалів передвиборної агітації до виборів Президента України 31 березня 2019 року.

З'ясувалося, що 19 місцевих рад прийняли рішення щодо розміщення агітаційних матеріалів і політичної реклами у місцях, що суперечать нормам виборчого законодавства. Здебільшого серед незаконних місць для розміщення агітаційних матеріалів визначені: приміщення сільських і селищних рад, будинків культури і клубів, фельдшерсько-акушерських пунктів, центрів надання первинної медико-санітарної допомоги, виправних центрів, загальноосвітніх навчальних закладів.

Громадянська мережа «ОПОРА» звернулася до відповідних місцевих рад з проханням внести зміни до прийнятих рішень з метою усунення порушення Закону України «Про вибори Президента України» та зміни переліку місць розміщення матеріалів передвиборної агітації.

 Громадянська мережа «ОПОРА» звернулася до відповідних місцевих рад з проханням внести зміни до прийнятих рішень з метою усунення порушення Закону України «Про вибори Президента України» та зміни переліку місць розміщення матеріалів передвиборної агітації.

Відповідно до ч. 21  ст. 64 Закону України «Про вибори Президента України» забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності.

Згідно з ч. 20 ст. 64 Закону забороняється використання приміщень органів державної влади і місцевого самоврядування для проведення заходів передвиборної агітації. Поряд з цим, згідно з ч. 9 ст. 58 Закону у разі якщо будинок (приміщення), незалежно від форми власності, було надано для проведення передвиборного публічного заходу чи передвиборної агітації за одного кандидата на пост Президента України, власник (володар, користувач) цього будинку (приміщення) не має права відмовити в його наданні на тих же умовах іншим кандидатам на пост Президента України. Зазначена вимога не стосується приміщень, що перебувають у власності чи постійному користуванні партій – суб’єктів виборчого процесу. Будинки (приміщення) державної або комунальної форми власності надаються для проведення передвиборного публічного заходу чи передвиборної агітації без проведення конкурсу.

Валентин СТАВСЬКИЙ.

Telegram Channel