Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Найбільше цукру торік в України закупив Узбекистан

Експерти бачать перспективи для зростання частки цукру українського виробництва на світовому ринку.

Pxhere

Найбільше цукру торік в України закупив Узбекистан

Загалом за результатами 2018 року Україна експортувала 586,5 тисяч тонн цукру на суму понад 217 мільйонів доларів. Це на 2% менше ніж позаторік, у 2017 році

Найбільшим покупцем українського цукру за кордоном став Узбекистан, торік у країні придбали 285,3 тисячі тонн українського продукту, передає «Громадське».

Це відрізняється від торішніх показників, коли найбільше цукру — понад 69 тисяч тонн — імпортувала Шрі-Ланка. Трійку лідерів замикають Азербайджан та Лівія — по 44,7 і 43,8 тисячі тонн відповідно, повідомила заступник голови правління асоціації Руслана Бутило.

Хоча Україна не входить в топ-10 світових виробників цього продукту, торік вона увійшла у топ-10 експортерів, посівши 9 місце за обсягами.

Найбільшим світовим виробником цукру залишається Бразилія. Обсяг випуску цукру в цій країні складає щорічно близько 40 млн тонн. На другому місці — Індія, за нею — Євросоюз.

Хоча Україна не входить в топ-10 світових виробників цього продукту, торік вона увійшла у топ-10 експортерів, посівши 9 місце за обсягами. Такі гравці як Бразилія відправляють на зовнішні ринки близько трьох четвертих загального виробництва, а ось у нових гравців, таких як Південна Африка та Україна, цей показник досягає близько третини.

Telegram Channel