Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Рожищани сплатили майже 45 мільйонів гривень податку

Першим на колегії розглянули питання про підсумки виконання бюджету за 2018 рік.

rozhadm.gov.ua

Рожищани сплатили майже 45 мільйонів гривень податку

Основним джерелом наповнення місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб

Відбулося засідання колегії Рожищенської райдержадміністрації. На порядок денний виносилися ряд важливих у життєзабезпеченні району питань.Першим розглянули питання про підсумки виконання бюджету за 2018 рік. Доповідач, начальник управління фінансів райдержадміністрації Лілія Клебанська, інформувала присутніх про виконання бюджетів усіх рівнів в районі, інформує Рожищенська РДА.

Зведений бюджет району по доходах загального фонду (без врахування субвенцій з державного бюджету) за 2018 рік виконано на 103,3 відсотка. Надійшло власних і закріплених доходів 75,8 млн грн, або виконання становить 105 відсотків за річним розписом. Базової та додаткової дотації надійшло 33,1 млн грн, або виконано на 100 відсотків. Доходи спеціального фонду (без врахування трансфертів) виконані на 160 відсотків до річного розпису на 2018 рік.

Основним джерелом наповнення місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло у 2018 році майже 45 млн грн, що становить 101 відсоток виконання до уточненого річного плану. В порівнянні з відповідним періодом минулого року надійшло даного податку більше на 8 млн грн. Такий ріст пояснюється: збільшенням мінімальної заробітної плати; підвищенням заробітної плати працівників бюджетної сфери та приватного сектору економіки.  

Видаткову частину бюджету району за 2018 рік виконано на 98 відсотків до річних призначень (при уточненому річному плані 433,8 млн. грн. виконання становить 425,1 млн.грн).

Наступним по обсягу надходження до місцевих бюджетів є податок на майно. Надійшло даного податку 12,8 млн грн. Основною складовою податку на майно є плата за землю.

Видаткову частину бюджету району за 2018 рік виконано на 98 відсотків до річних призначень (при уточненому річному плані 433,8 млн. грн. виконання становить 425,1 млн.грн). У 2018 році забезпечено повну виплату заробітної плати, відсутня заборгованість по соціальних виплатах, відсутня заборгованість за спожиті енергоносії.

Підсумовуючи, голова райдержадміністрації Інна Гайворонська наголосила на необхідності здійснення постійного контролю за економним та раціональним використанням бюджетних коштів з метою забезпечення у 2019 році виконання бюджетів усіх рівнів за доходами, забезпечення фінансування першочергових видатків та бюджетних програм, недопущення заборгованості з виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери та інших соціальних виплат та збоїв у розрахунках за спожиті енергоносії.

Telegram Channel