Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Сільських голів вчили, що робити з батьками, які не платять аліментів

«Органи державної влади на захисті прав дитини»

Пробація України - Волинська область

Сільських голів вчили, що робити з батьками, які не платять аліментів

За ініціативи начальника Ківерцівського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Волинській області О.М. Захарчук 30.01.2019 року спільно з заступником керівника Маневицької місцевої прокуратури Р.В. Кузьміч прийнято участь в засіданні колегії Ківерцівської РДА та проведено семінар-навчання з селищними та сільськими головами району на тему: «Виконання покарання, стягнення у вигляді громадських робіт та порядок відбування порушниками стягнення у вигляді суспільно корисних робіт»

Протягом 2018-19 років на обліку Ківерцівського районного сектору пройшло по обліку 8 засуджених до покарання у виді безоплатних громадських робіт (один з яких перебуває в розшуку) та 24 порушників, з них 6 - до яких застосовано оплачувані суспільно корисні роботи. Про це йдеться на сторінці Пробація України - Волинська область у «Фейсбуці».

На колегії були присутні всі керівники та представники державних установ та організацій району, що давало можливість обговорити та вирішити питання, що виникають та можуть виникнути при виконанні рішень суду. Під час обговорення, наголошено як керівником органу пробації так і заступником керівника місцевої прокуратури щодо своєчасності та правильності виконання вимог рішень суду, особливо щодо стягнення у виді суспільно корисних робіт, адже ці кошти передбачають погашення заборгованості по аліментах та власне, належать дітям, які проживають в цих громадах. 

Протягом 2018-19 років на обліку Ківерцівського районного сектору пройшло по обліку 8 засуджених до покарання у виді безоплатних громадських робіт (один з яких перебуває в розшуку) та 24 порушників, з них 6 - до яких застосовано оплачувані суспільно корисні роботи.

Особливо цікавим для присутніх було перспектива та підстави застосування заходів стягнень, адже попередньо, вищезгадана категорія порушників не є охочими до працевлаштування та мають багато шкідливих звичок. Звернуто особливу увагу на своєчасності та правильності формуванні переліку об’єктів та видів робіт органами місцевого самоврядування. До прикладу наведено відповідальне відношення до формування переліку об’єктів та видів робіт Звірівською сільською радою, яка не лише своєчасно прийняла рішення та передбачила фінансування, але і звернула увагу на суспільну корисність цих об’єктів та видів робіт для громади. Заслухано Журавичівського сільського голову, щодо причин відмови в прийнятті до відбування суспільно корисних робіт у зв’язку з відсутністю як коштів так і роботи для порушників. В той же час остання не заперечувала про наявність коштів в громаді при перевиконанні бюджету. Керівникам органів місцевого самоврядування наголосили про обов’язковість виконання рішень суду.

За підсумками семінар-навчання голова Ківерцівської РДА В.Є. Ткачук закликав селищних та сільських голів відповідально поставитись до порушеної проблеми та усвідомити відповідальність перед дітьми громади.

 

 

Telegram Channel