Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Українцям дозволять на свій розсуд планувати кухні у квартирах

Уряд планує скасувати застарілі норми ДБН.

Pixabay

Українцям дозволять на свій розсуд планувати кухні у квартирах

На думку посадовців, це дозволить ефективніше організовувати житловий простір і сприятиме створенню більш комфортних умов проживання

Мінрегіон пропонує дозволити в квартирах з двома і більше кімнатами проектувати кухні, які не відокремлені від інших приміщень стінами - так звані кухні-ніші

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook, передає «Еспресо».

Допускається передбачати кухню-нішу, якщо вона буде обладнана електричною плитою і механічною витяжною вентиляцією.

«Хочемо прибрати ще одну застарілу норму в ДБН - проектувати квартири тільки з традиційним покімнатним плануванням. І натомість - запровадити можливість використовувати сучасні планувальні рішення. Наприклад, проектувати кухні-ніші та і взагалі передбачати вільне планування квартир. Сьогодні це дозволено робити тільки в однокімнатних квартирах. Ми пропонуємо впровадити можливість такого проектування і для квартир великих габаритів - в двокімнатних, трикімнатних і так далі», - написав Парцхаладзе.

Отже, згідно із запропонованими змінами, допускається передбачати кухню-нішу, якщо вона буде обладнана електричною плитою і механічною витяжною вентиляцією.

Telegram Channel