Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Повертаючи любов»: про владику Ніфонта на Волині знімають кінострічку

Владика жив так, щоб максимально знайти можливість послужити людям.

Фото з Фейсбуку

«Повертаючи любов»: про владику Ніфонта на Волині знімають кінострічку

«Готуємо фільм про любов»

Так своїй сторінці Фейсбук пише Катерина Дятлова.

 
Владика жив так, щоб максимально знайти можливість послужити людям.
Владика жив так, щоб максимально знайти можливість послужити людям.

«Уже 9-й місяць. Сподіваюсь, що в лютому його можна буде побачити в ефірі и на YouTube на YouTube каналі ТРК «Глас». Фільм 2-х серійний. Про митрополита Волинського і Луцькокого Ніфонта (1948-2017). У червні написала сценарій, орієнтуючись на одну центральну канву. Але в серпні поїхали знімати на Волинь, і мені довелося кардинально поміняти своє рішення і переписати сценарій. Саме на Волині стало очевидно: у всьому винна любов. Митрополит Нифонт, від свого сирітського дитинства і до кончини вбирав любов людей свого краю. І сам щедро нею обдаровував. Здавалося, він хотів повернути вкладену в нього любов, віддячити людям. Фільм так і назвала: «Повертаючи любов».

Владика жив так, щоб максимально знайти можливість послужити людям. «ЛюдочкАм», як він лагідно називав. Люди йшли до нього в будь-який час. Якщо по хворобі не міг вийти, то приймав прямо у своїй скромній келії.

Я не була особисто знайома з митрополитом Ніфонтом, хоча теоретично могла би. В березні минулого року я зняла репортаж про нього до річниці його смерті. Так з ним і познайомилась: через людей, які його знали і любили.

 

Вивчаючи дитинство, студенство і пастирске нелегке служіння м. Ніфонта, я зробила висновки: владика жив так, щоб максимально знайти можливість послужити людям. «ЛюдочкАм», як він лагідно називав. Люди йшли до нього в будь-який час. Якщо по хворобі не міг вийти, то приймав прямо у своїй скромній келії.

Вчора прочитала чудові рядки в Олега Батлука і вирішила нічого не придумувати на цю тему: «Любов — це єдиний багаж, який ти зможеш взяти в ангельський потяг, тому що вона нічого не важить. Любов — це єдина валюта, яка ціниться в раю. Любов — це єдине родиме пятно на однакових душах, по якому ми, ті, що любимо, впізнаємо один одного на небесах».

 
Telegram Channel