Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Волинські академіки змагалися між собою

На конкурс було представлено близько 500 робіт.

Фото: Олександра ДУРМАНЕНКА.

Волинські академіки змагалися між собою

Вчора, 3 лютого, у Луцьку відбувся обласний етап конкурсу-захисту наукових робіт слухачів Волинського відділення Малої академії наук України

Вже традиційно здобувачі зібралися у стінах КЗ «Луцький навчально-виховний комплекс №9 Луцької міської ради». У неділю, з самого ранку, тут розпочалися «інтелектуальні герці». Юні науковці демонстрували не лише знання теорії з обраної проблеми, а й вміння пояснювати власний науковий доробок. Адже переможці у секціях, яких було аж 64 визначалися за сумою балів, отриманих учасниками у кожному з етапів – написання контрольної роботи, оцінка наукової роботи фахівцем-рецензентом та захист дослідження.

Загалом, цього року на конкурс було представлено близько 500 робіт. 15 слухачів МАНу підготували по 2 дослідження. Найчисельніші наукові відділення: хімії та біології – 78 учасників, літературознавства, мистецтвознавства та фольклористики – 62 учасники.

Працює секція філософії та соціології.

 Цьогорічною новацією є запровадження секції  кримсько-татарської гуманітаристики.

Найактивніші учасники конкурсу учні закладів освіти міст Луцька, Ковеля, Старовижівського, Луцького, Маневицького та Камінь-Каширського районів. Від слухачів стаціонарних секцій Волинської обласної МАН надійшло 170 наукових досліджень. Цьогорічною новацією є запровадження секції  кримсько-татарської гуманітаристики.

Тепер переможці обласного етапу матимуть трохи часу для того, щоб вдосконалити знання з обраної проблематики та врахувати висловлені зауваження. У березні-квітні на них чекає фінальний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, який відбудеться у Києві.

Telegram Channel