Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Ужгородці запрошують у гості скуштувати палачінту

Назва фестивалю на закарпатському діалекті означає «млинець».

Pixabay

Ужгородці запрошують у гості скуштувати палачінту

Цієї п’ятниці, 8 лютого, у Боздоському парку обласного центру стартує триденне свято «Ужгородська Палачінта – 2019»

Цьогоріч цей гастрономічний фестиваль буде ювілейним, десятим, передає «Закарпаття онлайн».

У програмі свята – традиційні закарпатські страви, дегустація вина, меду, млинців; народні гуляння, концертна програма, веселі розваги та конкурси для дорослих і дітей. Організатори анонсують проведення майстер-класів, а ввечері – запальне фаєр-шоу. Також обіцяють призи для сміливців, котрі вилізуть на стовп. Зробити світлину на пам'ять можна буде біля тематичних фотозон.

Відбудеться конкурс на найсмачніші та найоригінальніші млинці, члени журі визначатимуть кращих, традиційно переможець отримає приз – «Золоту палачінтовку».

У рамках фестивалю «Ужгородська Палачінта 2019» уже вдруге пройде відкритий зимовий чемпіонат із жиму лежачи «Залізна Палачінта». Як і щороку, влаштують конкурс на найсмачніші та найоригінальніші млинці, члени журі визначатимуть кращих, традиційно переможець отримає приз – «Золоту палачінтовку».

Традиційно до фестивалю долучиться і Рух підтримки закарпатських військових: усі відвідувачі зможуть взяти участь у благодійних акціях, зокрема в безпрограшній лотереї.

Захід відбувається у тому числі за сприяння управління у справах культури, спорту та молоді Ужгородської міської ради, департаменту культури Закарпатської ОДА, управління молоді і спорту Закарпатської ОДА, КП «Уж-фест».

Нагадаємо, «Ужгородська Палачінта» – гастрономічний фестиваль з різноманітною розважальною програмою, що поєднує українські, й закарпатські зокрема, традиції та сучасні тенденції.

Telegram Channel