Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Волині нові громади не захотіли молитися Кирилу

А по всій країні до новоствореної Православної церкви України вже перейшли понад 200 парафій з Московського патріархату.

Фото 24tv.ua.

На Волині нові громади не захотіли молитися Кирилу

У неділю у селах Горохівщини відбувалися парафіяльні збори, які засвідчили перші кроки переходу ще кількох парафій у лоно Православної Церкви України

Жителі Галичан підтвердили своє рішення зібраними попередньо підписами.

За рідну церкву в рідній державі віддали свої голоси 387 чоловік, 12 і 5 людей підписалися в графах «проти» і  «утримався». У Галичанського сільського голови Надії Харчук дізналася, що зібрання відбулося після Богослужіння.

Щоб не тривожити святиню  голоснішими розмовами, більше сотні людей злагоджено вийшли на церковне подвір’я і мирно проголосували: «за» ПЦУ – 95, «проти» – 1, «утримався» – 5   парафіян. Свого рішення мирян попросив зачекати настоятель Свято-Петро-Павлівського храму отець Дмитро Фенюк.

Знакова недільна зустріч запам’ятається змістовною розповіддю про історію храму  екс-голови райдержадміністрації, активного громадського діяча, учасника АТО Сергія Годлевського. 

Знакова недільна зустріч запам’ятається змістовною розповіддю про історію храму  екс-голови райдержадміністрації, активного громадського діяча, учасника АТО Сергія Годлевського. 

Помолившись за послану Богом благодатну неділю у бранівському  Свято-Покровському храмі, своє бажання бути з ПЦУ висловили майже сто його парафіян. За слів Бранівського сільського голови Анатолія Киричука, люди все роблять відповідно до Закону України №2673-VІІІ «Про внесення змін до деяких законів України щодо підлеглості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи», який  набув чинності і  був опублікований в середу, 30 січня, у парламентській газеті «Голос України». Наразі збирають підписи. Настоятель храму Іван Ізай із повагою віднісся до рішення громади.

Уже два зібрання  щодо переходу сільської святині пройшли в Квасові. У Квасівського сільського голови Надії Ворончук розпитала, що «за»  перехід церкви з МП до ПЦУ скріпили підписами 266 осіб, 15 – утрималися.

Наразі думки людей із повагою вислухав настоятель храму Пресвятої Богородиці села Зеленого отець Адрій Апончук. Церковна громада  теж на порозі прийняття рішення, однак дуже хоче, щоб разом із нею був їхній духовний наставник, якого поважає за мудрість і доброту.

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.

Telegram Channel