Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Любомльській РДА обговорювали розвиток фізичної культури і спорту в районі

Голова Любомльської РДА Олександр Устименко провів щотижневу нараду з начальниками структурних підрозділів.

Любомльська РДА

У Любомльській РДА обговорювали розвиток фізичної культури і спорту в районі

Як зазначив у своїй доповіді завідувач сектору молоді та спорту Руслан Гіль, у 2018 році зусилля органів виконавчої влади та місцевого самоврядування були спрямовані на виконання завдань районної цільової соціальної Програми розвитку фізкультури та спорту на 2017-2020 роки

Організація спортивно-масової роботи в районі у звітному періоді здійснювалася  сектором  молоді та спорту, відділом освіти райдержадміністрації,  районною радою ВФСТ «Колос»,  рядом установ та організацій, виконкомами місцевих рад  району, передає сайт Любомльської РДА.

В районі проводиться  Спартакіада серед ЗОШ І-ІІ , І-ІІІ ступенів по  7-11 видах спорту. 

Функціонує  Згоранська ДЮСШ  ВФСТ “Колос” та Любомльська ДЮСШ. У Згоранській спортивній школі займається 162 учні. Функціонує волейбол, (48 учні), волейбол пляжний (46 учнів), футбол (68 учнів). Найбільш вагомих успіхів досягають юні волейболістки.

У Любомльській спортивній школі займається 413 учнів. Функціонують такі відділення як дзюдо (107 учнів), бокс (36 учнів), футбол (242 учні). Найкращі показники мають дзюдоїсти. У спартакіаді «Волинь спортивна – 2018 року» призерами стали дзюдоїсти та волейболістки.

Чемпіонами області різних вікових груп ставали дзюдоїсти, майстри спорту України Вадим Чернов, Дарина Ляшук, Катерина Пилипюк входять у склад збірних команд України (основний та резервний склад). Призерами відкритого кубку області є тенісисти. За результатами виступів спортсменів області на офіційних обласних змаганнях з олімпійських видів спорту район посів третє місце у другій групі (райони). Третє місце було завойоване і за підсумками  офіційних міжнародних, всеукраїнських змагань з олімпійських видів спорту серед районів області.

У звітному періоді проведено ряд  районних спортивно-масових заходів, а саме: чемпіонати  з футзалу, баскетболу, волейболу, настільного тенісу, шахів, шашок, чемпіонат та кубок району з футболу, суперкубок з футболу,  спартакіаду серед допризовної молоді, легкоатлетичні змагання «Хто ти, майбутній олімпієць?», відкриту першість району з підльодного лову  риби, відкритий «Кубок Згорани» з пляжного волейболу. Ряд першостей та турнірів з нагоди державних та професійних свят проведено за рахунок спонсорів. 

На жаль, рівень благоустрою окремих спортивних споруд є недостатнім. 

На належному рівні забезпечують участь в районних заходах команди с. Олеськ, Вишнів, Згорани (СК «Літос»), Куснища, Головненської селищної, Любомльської міської рад  та ряд інших.

З районного бюджету у цьому році на реалізацію заходів програми сектором молоді та спорту використано 145 тис. гривень (50 тис. район і 95 тис. ОТГ).

У 2018  році введено в експлуатацію майданчики для міні-футболу зі штучним покриттям у Любомльській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 та в смт. Головне. Будівництво даних об’єктів проводилось за державною програмою «Будівництво футбольних зі штучним покриттям в регіонах України» на умовах спів фінансування із державного та місцевих бюджетів (районний, міський, селищний). Універсальний спортивний майданчик збудовано у м. Любомль біля стадіону «Колос».

Щорічно в  районі проводиться  місячник по благоустрою спортивних споруд «Спорт для всіх-спільна турбота». Відділом освіти проведено косметичний ремонт спортивних споруд  за рахунок спонсорських коштів . В цьому місячнику були задіяні  і спортивні споруди місцевих рад, громад, старостинських округів  району, як такі, що проводять організацію спортвно-масової роботи за місцем проживання громадян.  На жаль, рівень благоустрою окремих спортивних споруд є недостатнім. 

Ветерани району  традиційно проводять обмін спортивними  делегаціями із  командами гміни Дорогуськ та Парчевського повіту  республіки Польща,  із м. Малорита (Білорусь) виборюють призові місця. У 2018 році ветерани взяли участь у трьох турнірах  у РП  Польща, одному у Білорусі та проведено два  турніри в м. Любомль.

Telegram Channel