Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Лісапетний батальйон» у Луцьку збирав пожертви на гуманітарний центр у Волновасі

Центр допомагатиме постраждалим під час бойових дій.

12 канал

«Лісапетний батальйон» у Луцьку збирав пожертви на гуманітарний центр у Волновасі

Збором коштів займається благодійний фонд «Волинь 2014», який раніше залучав пожертви на спорудження волноваської церкви. У рамках дійства у Волинському обласному академічному муздрамтеатрі ім. Т. Шевченка, де також виступив гурт народної музики «Терлич», вдалося зібрати близько 200 тисяч гривень

Гурт «Лісапетний батальйон» дав благодійний концерт у Луцьку, під час якого збирали гроші на зведення гуманітарного центру при храмі Святителя Миколая Чудотворця у Волновасі. Про це інформує Волинська єпархія Православної Церкви України у «Фейсбуці».

Збором коштів займається благодійний фонд «Волинь 2014», який раніше залучав пожертви на спорудження волноваської церкви. У рамках дійства у Волинському обласному академічному муздрамтеатрі ім. Т. Шевченка, де також виступив гурт народної музики «Терлич», вдалося зібрати близько 200 тисяч гривень.

У травні 2017-го відбулося закладання капсули, яка мала вигляд ключа із зображенням Луцького замку, на місці побудови церкви Святителя Миколая Чудотворця.

В грудні 2016 р. владика Михаїл освятив місце під будівництво церкви. У травні 2017-го відбулося закладання капсули, яка мала вигляд ключа із зображенням Луцького замку, на місці побудови церкви Святителя Миколая Чудотворця. Потому відбувся процес зібрання коштів для будівництва. Їх збирали й на Волині, й на Донбасі.

22 травня 2018 р., у день перенесення мощей святителя i чудотворця Миколая та річницю загибелі на цьому місці волинських бійців, митрополит Луцький і Волинський Михаїл здійснив чин освячення храму. Церкву, яка уже діє, очолив душпастир із нашого краю – ігумен Макарій (Дядюсь). Тепер триває збір коштів для будівництва гуманітарного центру при парафії, що допомагатиме постраждалим під час бойових дій.

Telegram Channel