Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

ПРЕЗЕНТОВАНО «ЦЕНТР ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ОСВІТИ»

У Луцьку презентовано українсько-польську програму «Регіональний центр європейської освіти», головна мета якої — підвищити знання про європейське співробітництво серед учителів та учнів середніх шкіл Волині. Координатори проекту Войцех Станек (Люблін) і Владислав Стемковський (Луцьк) розповіли, що знання про Єврорегіон «Буг» і транскордонне співробітництво є дуже низькими як серед українців, так і серед поляків...

Олександр ПИРОЖИК

У Луцьку презентовано українсько-польську програму «Регіональний центр європейської освіти», головна мета якої — підвищити знання про європейське співробітництво серед учителів та учнів середніх шкіл Волині. Координатори проекту Войцех Станек (Люблін) і Владислав Стемковський (Луцьк) розповіли, що знання про Єврорегіон «Буг» і транскордонне співробітництво є дуже низькими як серед українців, так і серед поляків.

Сусіди, яких розділяє кордон, дізнаються про події лише за допомогою регіональної преси, не маючи прямих контактів між собою. Виправити цю ситуацію й покликаний проект, реалізація якого триватиме близько року. Партнером проекту з польської сторони є фундація «Молода демократія», з української — Центр громадських молодіжних організацій «Наша справа».
До проекту будуть залучені по 50 вчителів та 250 учнів із нашої області та Люблінського воєводства, які обмінюватимуться інформацією на теми Євросоюзу та Єврорегіону «Буг». В його рамках відкриється інтернет-сторінка (www.ebug.pl) польською та українською мовами, де будуть презентовані школи-партнери Волині та Люблінщини, пройде інтернет-навчання та освітні тренінги для вчителів і учнів, будуть видані двомовні підручник «Європейська та єврорегіональна освіта для aЄврорегіону «Буг» та історико-географічний атлас «Єврорегіон «Буг» у Європі». Друкована продукція вийде тиражем 5000 примірників і буде продубльована на 100 тисячах компакт-дисків, які розповсюдять ще й у школах Львівщини та Рівненщини.
Telegram Channel