Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Чому про юних спортсменів з села Бірки знає вся Волинь

Місцевий учитель фізкультури згоден проводити додаткові заняття для школярів, охочих займатися спортом.

Микола Бущук

Чому про юних спортсменів з села Бірки знає вся Волинь

«Схиляю голову перед тими десятьма дітьми, які тренуються в цьому "олімпійському комплексі», – написав на своїй сторінці у Фейсбуці підприємець і депутат Волинської обласної ради Микола Бущук, проілюструвавши свої слова фотографіями древньої поліської хатини

На одному зі знімків, зроблеЛному у напіврозваленій будівлі, де місцеві хлопці облаштували собі «спортзал», бачимо секретаря Любешівської селищної ради Володимира Сергійчука і, до речі, жителя Бірок.

Діти з власної ініціативи знайшли собі закинуте приміщення й почали там «качати» м'язи.

Саме він і розповів нам про завзятих сільських підлітків, які заслуговують тренуватися в кращих умовах.

Чи може з цієї хати розпочатися підготовка олімпійського чемпіона?
Чи може з цієї хати розпочатися підготовка олімпійського чемпіона?

 – У Бірках діти люблять спорт. Одна група старшокласників займається після уроків у шкільному спортзалі, а друга —з власної ініціативи знайшла собі закинуте приміщення й почала там «качати» м'язи. Старенька хатина належить Віктору Невірцю, в якого двоє синів. Чоловік дозволив, щоб діти принесли якийсь інвентар, тимчасово займалися там. Ми з Віктором Кириловичем обговорювали різні варіанти, як допомогти хлопцям з тренажерним залом. І батьки, і влада підтримують таке захоплення спортом, – розповів Володимир Михайлович.

Дужі і вигадливі хлопці живуть у Бірках
Дужі і вигадливі хлопці живуть у Бірках!

 За його словами, уже найближчим часом юних спортсменів переселять у нову будівлю в центрі села. Зокрема, у дім, що його релігійна громада придбала для настоятеля місцевого храму. Священик, який там не проживає, охоче дав згоду, щоб приміщення використовувалося з користю для дітей.

– Проведемо там ремонт, зробимо опалення. Хлопці готові й самі потрудитися. Думаю, через кілька тижнів справимося. А депутату і підприємцю Миколі Бущуку я показав ту стару кімнатку із саморобним спортінвентарем, маючи надію, що й він долучиться до потрібної справи, допоможе придбати якісь тренажери. Спільно й вирішимо проблему, через яку тепер про бірківських хлопців знає уся Волинь, -- сказав Володимир Сергійчук.

Telegram Channel