Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Українці обиратимуть главу держави із 44 політиків

Вибори Президента у 2019 році стали рекордними за кількостю кандидатів.

Russianname

Українці обиратимуть главу держави із 44 політиків

Центральна виборча комісія завершила реєстрацію кандидатів на вибори Президента України

У бюлетені 31 березня 2019 року українці побачать 44 прізвища, передає УНН із посиланням на прес-службу громадянської мережі «ОПОРА».

«44 кандидати балотуються на виборах Президента України, які відбудуться 31 березня 2019 року. Центральна виборча комісія з 4 січня по 8 лютого приймала рішення щодо реєстрації осіб кандидатами на пост Президента України», - йдеться у повідомленні.

Серед кандидатів є дві пари з однаковими прізвищами: Ігор Шевченко та Олександр Шевченко, Юлія Тимошенко та Юрій Тимошенко.

Крім того, Центральна виборча комісія відмовила 47 претендентам у реєстрації кандидатами у Президенти.

В «ОПОРІ» відзначили, що серед кандидатів у Президенти 40 складають чоловіки, а 4 – жінки: Юлія Тимошенко, Ольга Богомолець, Інна Богословська, Юлія Литвиненко.

У повідомленні зазначено, що Середній вік кандидатів складає 50 років. У віковій категорії 35-45 років зареєстровано 15 кандидатів, 45-60 років – 22 кандидати, більше 60 – 7.

«23 претенденти на посаду Глави держави висуваються від партії, а 21 – самовисуванці. Разом з тим 26 з них є членами партій, 18 – не входять до складу будь-якої політичної сили.

Серед зареєстрованих кандидатів 16 є народними депутатами. Одна кандидатка Юлія Литвиненко є безробітною, ще у одного – Романа Насірова – місце роботи не вказано», - йдеться у повідомленні.

В «ОПОРІ» відзначили, що серед кандидатів є дві пари з однаковими прізвищами: Ігор Шевченко та Олександр Шевченко, Юлія Тимошенко та Юрій Тимошенко.

Telegram Channel