Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Полонені українські моряки Богдан Головаш та Владислав Костишин стали офіцерами

Тримайтеся, хлопці!

Новое время

Полонені українські моряки Богдан Головаш та Владислав Костишин стали офіцерами

Лейтенантські погони та кортики батькам полонених курсантів вручав командувач Військово-Морських Сил ЗС України адмірал Ігор Воронченко

У суботу, 9 лютого, два полонені українські моряки отримали первинне офіцерське звання лейтенант.

Про це повідомляє Новое время з посиланням на прес-службу Міністерства оборони України.

Вони, разом ще з 24 курсантами, є випускниками курсу Інституту Військово-Морських Сил Національного університету Одеська морська академія. 

Вони, разом ще з 24 курсантами, є випускниками курсу Інституту Військово-Морських Сил Національного університету Одеська морська академія. 

"Серед сьогоднішніх випускників — захоплені в полон 25 листопада 2018 року Російською Федерацією курсанти Богдан Головаш та Владислав Костишин. Лейтенантські погони та кортики батькам полонених курсантів вручав командувач Військово-Морських Сил ЗС України адмірал Ігор Воронченко", - йдеться в повідомленні.

Командувач ВМС повідомив, що курсанти Костишин і Головаш на захоплених катерах проходили військове стажування.

Нагадаємо, російські силовики захопили два малі артилерійські броньовані катери Бердянськ і Нікополь та рейдовий буксир Яни Капу і 24 військовослужбовців ВМС ЗС України 25 листопада 2018 года в районі Керченської протоки під час їхнього переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. Внаслідок тарана прикордонного корабля РФ було пошкоджено буксир ВМС України, поранення отримали троє українських моряків.

Росія наполягає, що українські військові кораблі порушили держкордон при переході з Чорного моря в Азовське море. Підконтрольний Кремлю "суд" Криму заарештував всіх захоплених моряків до 25 січня 2019 року. Російська сторона інкримінує їм "незаконний перетин держкордону", за що їм загрожує до шести років позбавлення волі. Офіційний Київ вважає їх військовополоненими.

За даними Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, Росія атакувала і захопила українські військові кораблі в міжнародних водах Чорного моря.

Telegram Channel