Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Двом українським полоненим морякам присвоїли офіцерські звання

Адмірал Ігор Воронченко вручив лейтенантські погони та кортики батькам полонених курсантів.

ТСН

Двом українським полоненим морякам присвоїли офіцерські звання

Обидва курсанти проходили військове стажування на захоплених катерах

Полоненим українським морякам Богдану Головашу та Владиславу Костишину присвоїли первинне офіцерське звання "лейтенант". Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Командувач Військово-морських сил Збройних сил України адмірал Ігор Воронченко вручив лейтенантські погони та кортики батькам полонених курсантів.

Полонені моряки та ще 24 курсанти  є випускниками курсу Інституту Військово-Морських Сил Національного університету Одеська морська академія.

Командувач Військово-морських сил Збройних сил України адмірал Ігор Воронченко вручив лейтенантські погони та кортики батькам полонених курсантів.

"Можу запевнити, що по поверненню додому, наші лейтенанти обов’язково стануть командирами катерів і я впевнений, вони впораються з усіма труднощами", — зазначив Воронченко.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому, за даними української влади, поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон. 

Згодом так звані суди в анексованому Криму заарештували їх на два місяці. Після цього моряків

Українських моряків-полонених доправили до СІЗО "Лефортово" у Москві

Всі захоплені біля Керченської протоки українські моряки назвали себе військовополоненими.

У середині січня 2019 року суди у Москві розглянули питання подовження запобіжного заходу морякам. Клопотання адвокатів про поводження з ними як з військовополоненими або ж зміну запобіжного заходу судді відхилили і подовжили їм арешти до 24-26 квітня.

7 лютого Московський міський суд відхилив апеляційну скаргу адвокатів чотирьох захоплених біля Керченської протоки українських моряків Володимира Терещенка, Сергія Попова, Богдана Головаша і Андрія Шевченка і залишив їх під арештом до 24 квітня.

Telegram Channel