Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
На Буковині найвищу зарплату серед сімейних лікарів отримує медик з райцентру

Сімейний лікар Марія Мудрик: "Бувають дні, коли на прийом приходить до 60 людей".

Молодий буковинець.

На Буковині найвищу зарплату серед сімейних лікарів отримує медик з райцентру

Декларації з лікарями підписали майже 600 тисяч буковинців. Близько 700 сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів почали отримувати втричі більші зарплати

Сімейний лікар Марія Мудрик, яка працює у Сокирянському центрі первинної медико-санітарної допомоги, отримує найвищу зарплату в області, передає molbuk.ua.

Як зазначила медик, вона працює лікарем 39 років. До медичної реформи вона отримувала до п’яти тисяч гривень. Зараз “на руки”отримує 18 тисяч.

Марія Мудрик – одна з лікарів, які найраніше уклали декларації з необхідною кількість пацієнтів. Майже дві тисячі пацієнтів вона набрала ще у червні минулого року. Після реформи медик має 22,5 тисячі гривень щомісяця. Після сплати податків “на руки” вона отримує 18 тисяч гривень.

Як зазначила медик, вона працює лікарем 39 років. До медичної реформи вона отримувала до п’яти тисяч гривень.

“До навантаження звикли, та воно й не зросло суттєво. Але бувають дні, коли важкий прийом – приходить і по 60 людей. Працюємо на прийомі з 09.00 до 15.30, а потім йдемо ще на виклики до хворих. Серед пацієнтів приблизно 500 дітей”, – розповіла Марія Мудрик.

У Сокирянському центрі первинної медико-санітарної допомоги – шість сімейних лікарів. І вже всі уклали необхідну кількість декларацій.

“Зараз можна вже більше пацієнтів набрати, але за них будемо отримувати кошти з меншим коефіцієнтом. Але нікому відмовляти у допомозі не будемо. Пацієнти у мене не лише із Сокирян, є люди із з ближніх сіл. За потреби пацієнти приїжджають у Сокиряни. Крім того, двічі на місяць виїжджаю на прийом у якесь із сіл, і люди приходять на консультацію. Пацієнти телефонують і у будні, і у вихідні дні”, – каже лікар.

Telegram Channel