Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
На Ківерцівщині знайшли загиблого кабана, зараженого африканською чумою

Тіло дикого кабана виявив при обході єгер громадської організації товариства мисливців і рибалок «Горинь».

Фото з відкритих джерел

На Ківерцівщині знайшли загиблого кабана, зараженого африканською чумою

Це перший випадок цієї хвороби, який зафіксували в районі у цьому році

Тіло дикого кабана виявив при обході єгер громадської організації товариства мисливців і рибалок «Горинь» в лісосмузі на території мисливських угідь поблизу села Скреготівка Ківерцівського району. Він і сповістив відповідні служби, повідомляється на сайті Ківерцівської райдержадміністрації.

Тіло дикого кабана виявив при обході єгер громадської організації товариства мисливців і рибалок «Горинь» в лісосмузі на території мисливських угідь поблизу села Скреготівка Ківерцівського району.

Для вивчення причин загибелі тварини, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області провели епізоотичне обстеження та відбір проби паталогічного матеріалу і відправили його до Львівської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини для дослідження на наявність вірусу африканської чуми свиней. Підозра на захворювання підтвердилась.

За дорученням голови райдержадміністрації, було розроблено план заходів, оповіщено усі служби, лісомисливські господарства. Наразі проводяться подвірні обходи сіл Скреготівка і Берестяни.

Telegram Channel