Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Білорусь посилює охорону кордону

На даний момент уже сформовані маневрені групи на українському напрямку білоруського кордону.

espreso.tv

Білорусь посилює охорону кордону

Жителям прикордонних областей України рекомендують утриматися від поїздок до сусідньої Республіки Білорусь, оскільки там посилюють охорону державного кордону

Відповідне рішення прийняв Президент Білорусі Олександр Лукашенко. Щоправда, білоруська сторона зазначає, що людей та автомобілі вони пропускають у звичному режимі. А для посилення охорони самого кордону збільшують кількість прикордонників, а також створюють нові формування.

Минулого року зріс потік через кордон нелегальних мігрантів і наркотиків. Білоруські прикордонники затримали більше 450 кілограмів наркотичних речовин, що в 4 рази більше, ніж роком раніше. 

- На даний момент уже сформовані маневрені групи на українському напрямку. Введено в дію прикордонний пост і прикордонну заставу. Зараз починають їх комплектувати особовим складом, озброєнням і технікою, виходити новими штатами на охорону державного кордону. Це посилить наш потенціал, – зазначив голова Державного прикордонного комітету Білорусі Анатолій Лаппо.

За його словами, минулого року зріс потік через кордон нелегальних мігрантів і наркотиків. Білоруські прикордонники затримали більше 450 кілограмів наркотичних речовин, що в 4 рази більше, ніж роком раніше.

Крім мігрантів і наркотиків, ще більше білоруси переживають за ввезення на їх територію нелегальної зброї та боєприпасів з України.

Валентин СТАВСЬКИЙ

Telegram Channel