Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Відома волинська ланкова святкує 80-річчя

Галина Береза (праворуч) під час презентації плакату про Героїв Соціалістичної Праці Волині «Звеличені працею».

Фото з соціальних мереж.

Відома волинська ланкова святкує 80-річчя

Галині Березі виповнилося 80 років

Життєвий шлях Галини Берези – яскрава сторінка в історії Волинського краю. Проста сільська трудівниця, завдяки самовідданій праці, зуміла піднятися до висот і брати активну участь у творенні держави, вирішенні проблем простих сільських людей. Вона два скликання була депутатом Верховної Ради УРСР, членом Центрального Комітету, п’ять років — членом Ревізійної комісії, неодноразовим делегатом з’їздів і конференцій.

28 років Галина Береза очолювала механізовану ланку з вирощування цукрових буряків у тодішньому колгоспі імені Чапаєва. Високими показниками господарство славилося далеко за межами Луцького району. Рекордним став для нього 1971 рік, коли було зібрано з кожного гектара по 550 центнерів солодких коренів. Цього ж року ланкова була удостоєна високого звання Героя Соціалістичної Праці. 1989 року їй було присвоєно звання Заслуженого працівника сільського господарства.

28 років Галина Береза очолювала механізовану ланку з вирощування цукрових буряків у тодішньому колгоспі імені Чапаєва. Високими показниками господарство славилося далеко за межами Луцького району.  

Її пам'ять чітко береже події, коли виконувала свої депутатські обов’язки. Згадуючи про роки, коли була депутатом Верховної ради, жінка каже: «Сесії проходили раз у квартал і тривали 4-5 днів. Приймалися закони, вирішувалися питання, а засідання проходили так, що чути було як хтось перегортає аркуш паперу. І цього часу було досить, щоб і клопотання подати, і депутатський запит вирішити, і таких пільг не було, які сьогодні мають нинішні депутати.

Вона й донині крокує по життю з оптимізмом і, твердо вірить, що настануть такі часи, коли українці не будуть шукати заробіток за кордоном, а свої знання і розум спрямують на розвиток батьківського краю.

З роси і води Вам, шановна Галино Сергіївно!

Ніна КОСТРУБА

Telegram Channel