Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Докупимо ще «американців»?

Один локомотив коштує майже 5 мільйонів доларів.

Укрінформ.

Докупимо ще «американців»?

«Укрзалізниця» може придбати ще чотири тепловоза General Electric для задоволення попиту на перевезення в Маріуполь і Бердянськ

Про це повідомив LIGA.net заступник міністра інфраструктури Віктор Довгань, інформує портал ТБУ.

За його словами, тепловози можуть купити за гроші Євросоюзу, які він виділить Україні на проекти Приазов'я. На їх реалізацію ЄС планує направити € 50 млн. З них € 30 млн. перенаправляють на дороги і € 20 млн. - на залізницю, уточнив він.

 В цілому сума контракту за першу партію з 30 тепловозів складає $ 140 млн.

«Буде € 20 млн., які УЗ вкладе в капітальну реконструкцію залізничної лінії Пологи – Комиш Зоря - Волноваха і покупку або модернізацію тепловозів для цієї ділянки», - повідомив заступник міністра.

Нагадаємо, в лютому 2018 року корпорація GE підписала довгострокову рамкову угоду з «Укрзалізницею» на $ 1 млрд. про постачання 225 нових і модернізацію 75 старих локомотивів для залізниць України.

Вартість одного локомотива оцінюється в $ 4,68 млн. з урахуванням ПДВ. В цілому сума контракту за першу партію з 30 тепловозів складає $ 140 млн. Її General Electric вже поставила УЗ. Остання партія локомотивів прибула в Україну 1 лютого 2019 р

Telegram Channel