Коли почнемо пити «молекулярну каву»? - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 27.02 € 30.60
Коли почнемо пити «молекулярну каву»?

У майбутньому лише така кава і залишиться.

Вокруг Света.

Коли почнемо пити «молекулярну каву»?

Вчені створили штучний напій, але переконують, що його не відрізнити від справжнього

Молекулярний біолог Джаррет Стопфорт разом з маркетологом Енді Клейчемом та іншими партнерами організував компанію Atomo Coffee (США), яка виробляє «молекулярну каву» - напій, який виглядає і смакує як кава, але зроблений не з кавових зерен. Про це розповідає Вокруг Света.

Про склад свого напою творці говорять дуже обережно і секрет не розкривають. Вони стверджують, що досі експериментують зі структурою. За їх словами, вони визначили близько 40 сполук, які містяться в протеїнах і маслах справжньої кави. Ці сполуки додають напою впізнавані аромат, смак і колір. Використовуючи натуральні і екологічно чисті інгредієнти, фахівці відтворюють комбінацію цих сполук.

 За їх словами, вони визначили близько 40 сполук, які містяться в протеїнах і маслах справжньої кави.

Щоб надати своєму продукту більш впізнаваний вигляд, вони імітують гранули меленої кави. В подальшому компанія збирається продавати його в упаковках, розрахованих на різну кількість порцій. Зараз автори запустили кампанію зі збору коштів на порталі Kickstarter. Проект підтримала вже 141 людина. Поки зібрано 4 648 доларів із 10 тисяч.

Творці стверджують, що їх кава має приємний смак. В якості підтвердження виклали відео: вони провели невеликий експеримент у Вашингтонському університеті. Там вони пропонували добровольцям дві чашки кави. Одна - з напоєм зі «Старбакс», а інша – з їх власним. Більшість віддало перевагу другому варіанту.

Автори говорять про те, що взялися за проект з кількох причин. Одна з них - поступове зникнення натуральної кави. Інша – прагнення знизити вартість напою. Зараз найнижча ціна за чашку – 62 цента. Стопфорт і Клейчем запевняють, що чашка буде коштувати 40 центів.