Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Щоб діти не обідали... шоколадними батончиками і чіпсами

Щоб діти не обідали... шоколадними батончиками і чіпсами

Vdovin Sergey

Щоб діти не обідали... шоколадними батончиками і чіпсами

У рівненських школах активно обговорюють питання харчування дітей, ініційоване відомим телеведучим шеф-кухарем Євгеном Клопотенком. Він, як відомо, розробив 110 нових страв для шкільного меню. Вони можуть замінити те, чим харчуються діти в школах за рецептами ще …1957 року

- З рівненськими батьками ми неодноразово обговорювали цю проблему. Як з`ясувалося, діти дома часто кажуть, що весь день були голодні, адже обід у шкільній їдальні не смачний. Тому  виходить, що  шкільні страви учні замінюють шоколадними батончиками, сухариками, булочками і чіпсами, - говорить керівниця клубу "Пузата мама" Оксана Кравець. - Рецепти Євгена Клопотенка - це цілком корисна та здорова, смачна, поживна і сучасна їжа. Вона покликана замінити в українських шкільних їдальнях рецептурники середини минулого століття, за якими там готують їжу досі. Мені, як мамі важливо, щоб діти із задоволенням їли гарячі страви і не псували собі здоров`я булочками і батончиками. 

Як стверджує Євген Клопотенко, зараз у шкільних їдальнях харчується лише чверть дітей.

Ми вимагаємо щоб нашим дітям давали корисну, смачну і недорогу їжу.

Тим часом експерт міністерства охорони здоров»я з питань гігієни харчування Олег Швець стверджує, що 80 відсотків дітей не хочуть їсти у шкільних їдальнях, а держава витрачає півмільярда гривень щорічно на продукти харчування, які потім просто викидають.

Головного реформатора шкільного меню Євгена Клопотенка вже запросили до Рівного. Там також вивчають думки з цього приводу батьків, дітей, педагогів, чиновників відповідних служб.

- Після мого посту у "Фейсбук" до мене звернулися десятки батьків. Ця тема цікавить багатьох. Я тут, навіть, не як чиновник, а як батько, - говорить депутат Рівнеради Олександр Курсик. - Моя донечка навчається у 2-му класі. Вона активно займається спортом. Тож здорове харчування для неї має велике значення. А дитина, виявляється, як і більшість її однокласників, не хоче їсти в школі.

Ми не хочемо нікого ображати чи забирати у когось тендери чи роботу. Ми вимагаємо щоб нашим дітям давали корисну, смачну і недорогу їжу. Я вже мав розмову з міським головою Володимиром Хомком та його заступницею Галиною Кульчинською. Ця ідея їм сподобалася. Тому Рівне може стати першим містом в Україні, яке змінить меню і втілить ідеї Євгена Клопотенка.- наголошує Олекасндр Курсик.

Валентин Ставський.

Telegram Channel