Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Військові лікарі з України навчатимуться в Чехії

Цього року до Чехії приїхали військові лікарі з багаторічним бойовим досвідом надання медичної допомоги в польових та стаціонарних госпіталях

УНН

Військові лікарі з України навчатимуться в Чехії

Група військових хірургів та анестезіологів з України прибули до Чеської Республіки на навчання

Про це повідомляє посольство України в Чеській республіці, передає УНН.

"Спеціалізований навчальний курс для військових лікарів проходить за програмою Плану двостороннього співробітництва між Міністерствами оборони України та Чеської Республіки. Курс було започатковано кілька років тому, і з того часу навчання відбуваються на регулярній основі. Цього року до Чехії приїхали військові лікарі з багаторічним бойовим досвідом надання медичної допомоги в польових та стаціонарних госпіталях, які готові обмінятися з чеськими колегами своїм практичним досвідом та перейняти в них новітні європейські напрацювання", - йдеться у повідомленні.

Цього року до Чехії приїхали військові лікарі з багаторічним бойовим досвідом надання медичної допомоги в польових та стаціонарних госпіталях.

Під час зустрічі обговорили потреби українських військових лікарів та можливості надання їм допомоги з-за кордону, зокрема в галузі спеціалізованого медичного обладнання та оснащення для виїзних медичних бригад у зоні бойових дій.

Також обговорили потреби в фізичній та психологічній реабілітації українських військовослужбовців із залученням закордонних фахівців, зокрема лікарі звертали увагу на потребу більшої кількості спеціалізованих лікарів-психологів з досвідом лікування посттравматичних стресових розладів.

Нагадаємо, місцева влада і заклади освіти отримали нові можливості для розбудови інфраструктури шкіл – природничих лабораторій, спортивних залів і т. ін. для поглибленого вивчення предметів. Міністерство освіти і науки затвердило положення "Про міжшкільний ресурсний центр" (МРЦ), що набуло чинності 13 лютого.

Telegram Channel