Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Президент Румунії заявив, що Чорноморський регіон має потребу в більшій присутності НАТО

Румунія звертає увагу на проблему безпеки в регіоні.

Новое время

Президент Румунії заявив, що Чорноморський регіон має потребу в більшій присутності НАТО

Про це він сказав під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки

Президент Клаус Йоханніс заявив, що Чорноморський регіон має потребу в більшій присутності НАТО.

Про це він сказав під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки, повідомляє Новое время з посиланням на Інтерфакс-Україна . 

"ЄС реалізує свої рішення щодо санкцій і повинен робити це неухильно, а НАТО має посилювати свій потенціал стримування і оборони на східному фланзі ... Чорноморський регіон, де ситуація в області безпеки особливо складна, потребує більшої присутності НАТО", - зазначив румунський президент .

Йоханніс зазначив, що Румунія активно підтримує заходи зі зміцнення згуртованості східного флангу, зокрема між його північним і південним елементами.

Багато наших союзників не зовсім розуміють важливість Чорноморського регіону.

"Багато наших союзників не зовсім розуміють важливість Чорноморського регіону. Зовсім недавно були події, які показали, що ситуація складна і в плані безпеки, економічного розвитку ... Цей регіон не можна назвати стабільним, ситуація постійно змінюється", - додав він.

Він уточнив, що Альянс вже розробив стратегію присутності в Чорноморському регіоні.

Раніше високопоставлений військовий чиновник Альянсу заявив, що в НАТО не мають наміру направляти кораблі в Азовське море, а планують посилити позиції в Чорному морі.

У листопаді 2018 року Росії пішла на відкриту військову агресію проти України в Керченській протоці, захопивши катери ВМС України і українських моряків.

Генсек НАТО Йенс Столтенберг засудив використання Росією військової сили проти катерів ВМС України в Керченській протоці і закликав Кремль відпустити українських моряків.

Столтенберг підкреслив, що альянс за останній час вже посилив свою присутність в районі Чорного моря.

Уряд Німеччини відхилив заклик України посилити тиск на Росію і відправити німецькі військові кораблі в Чорне море в зв'язку з агресивними діями Кремля.

Telegram Channel