Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Новообраних депутатів і старост вчили працювати на користь громади

Ознайомились із правовими аспектами діяльності

Асоціація місцевого самоврядування Прибужжя

Новообраних депутатів і старост вчили працювати на користь громади

Асоціація місцевого самоврядування Прибужжя 15 лютого організувала семінар-практикум для новообраних депутатів та старост об’єднаних територіальних громад 19 виборчого округу «Староста та депутат: взаємодія заради громади». Під час заходу учасники познайомились із правовими аспектами діяльності, навчились взаємодіяти на користь інтересів громади, а також розумно розпоряджатися ресурсами при допомозі ефективних інструментів роботи у місцевій владі

Андрій Бокоч, помічник-консультант народного депутата Ігоря Гузя, голова правління Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя закликав усіх до співпраці, досягнення певної мети, вирішення конкретних завдань. Навів безліч прикладів об’єднання й координації зусиль, ресурсів навколо вирішення регіональних проблем і успішних результатів діяльності громад та команди народного депутата Ігоря Гузя.

Найважливіше для депутатів – знати свої повноваження та обов’язки. І завдяки депутату Волинської обласної ради Борису Бабійчуку учасники дізналися, як ці повноваження правильно і ефективно використовувати, щоб повніше представляти інтереси місцевої громади.

Із системою електронного декларування, особливостями подання та заповнення електронних декларацій учасників познайомив Олександр Топорівський, селищний голова Благодатної селищної ради.

Своїм досвідом роботи поділився староста Хорохоринського старостинського округу Смолигівської ОТГ Луцького району Анатолій Мельничук, який вважає, що насамперед староста – місцевий лідер, адміністратор, представник інтересів територіальної спільноти. Назвав п’ять перших основних кроків, які повинні зробити новообрані старости для успішної роботи в окрузі.

Із системою електронного декларування, особливостями подання та заповнення електронних декларацій учасників познайомив Олександр Топорівський, селищний голова Благодатної селищної ради. Наголосив, що згідно зі ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» необхідно до 1 квітня 2018 року подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік.

Оксана Киричук, помічник-консультант народного депутата України Ігоря Гузя нагадала учасниками, що об’єднані громади отримали широкі повноваження та ресурси, тому депутати і старости є відповідальними перед своїми мешканцями за формування комфортного та безпечного середовища проживання. Розповіла, як розумно розпоряджатися наявними ресурсами та як залучати інші, наголосивши, що головним ресурсом є люди: активні, небайдужі, відповідальні громадяни, які прагнуть змінити ситуацію в громаді на краще.

Про взаємодію старости з депутатом місцевої ради заради інтересів округу розповіла Валентина Степюк, виконавчий директор Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя. Спільно проаналізували можливості та приклади успішної взаємодії, визначили додаткові інструменти, які можна використати у вирішенні проблем громади.

Такі семінари для посадових осіб органів місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад допомагають зробити більш ефективною взаємодію з місцевою громадою, навчитися повніше представляти їхні інтереси, підвищити фахові навички і, таким чином, покращити виконання покладених на них обов’язків та завдань.

Джерело: Асоціація місцевого самоврядування Прибужжя
Telegram Channel